nötkakor med choklad och kaffefrosting

Nötrutor med choklad & kaffekräm – Raw

av Cecilia Folkesson

Alltså dessa rutor! Mitt genom-tiderna-bästa-recept-ever! Har ni lite tid över i helgen, gör dessa!

Barnen tittade lite konstigt på mig när jag sa att dom fick äta hur mycket dom ville (vilket dom aldrig får om det är vanliga kakor). Sid hade dock ögonen med sig och viskade till sina bröder att han sett massa avokado i blendern…

 

Nötrutor med choklad & kaffekräm

Botten
4 dl mandlar
10 dadlar
1 msk kokosolja
1 nypa vaniljpulver
1 nypa himalayasalt

  1. Kärna ur dadlarna. Kör ihop med resten av ingredienserna i matberedare.
  2. Tryck ut en fyrkant, ca 1 cm tjockt på ett bakplåtspapper.
  3. Ställ i kylen och fortsätt med toppingen. 

 

Topping
2 mogna avokado
1,5 dl raw cacao [Adlink]
1 dl kokosolja
ca 2 msk nescafe
1 nypa himalayasalt
Knappt 0,5 dl honung

  1. Skala och kärna ut avokadon.
  2. Kör i matberedare eller stavmixa tillsammans med resten av ingredienserna. Anpassa kokaomängden efter hur mycket chokladsmak du gillar. Pulverkaffe kanske inte låter så kul, men det ger små crunshiga bitar. Gillar man inte kaffe kan man byta ut mot tex laktitspulver
  3. Bred ut krämen på bottnen. Låt stelna i kylen.
  4. Pudra med kakao och skär fyrkanter. Jag gjorde ca 12 bitar.  

 

Förvara i kylskåp. De håller sig färska några dagar.

 

Du kanske även gillar detta

15 kommentarer

Anneli 25 februari, 2016 - 10:20

Ser jättegoda ut!! Funkar det med snabbkaffepulver eller ska det vara mer finmalt?
Tack för mycket inspiration!

Svara
Cecilia Folkesson 26 februari, 2016 - 00:00

snabbkaffepulver är perfekt! blir jättrebra med “bitarna” i 🙂

// Cecilia

Svara
Ekofilosophie 25 februari, 2016 - 11:35

nice! Har aldrig testat baka något rawfood-aktigt, men är helt klart sugen nu. Nu håller jag dessutom på och kör detox vilket är lite blandning av raw/paleo, så det kanske kan vara läge att testa dessa vid tillfälle 🙂 tror du man kan göra bara toppingen fast som bollar så att de blir som tryffelbollar? 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 26 februari, 2016 - 00:04

då passar det ju perfekt! det går jättebra, liknande recept finns här:
https://ceciliafolkesson.se/2015/10/19/avokado-och-chokladkulor/

Lycka till!
/cecilia

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 25 februari, 2016 - 19:59

Låter fantastiskt gott! Detta blir fin inspiration för framtida bakning 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 26 februari, 2016 - 00:02

tack 🙂

Svara
Mia 26 februari, 2016 - 19:08

Vi gjorde den idag, supergod! Rekommenderas!

Svara
Cecilia Folkesson 27 februari, 2016 - 11:29

Kul!!

Svara
Nicolette 16 mars, 2016 - 19:12

Tror du att det går att frysa dessa?

Svara
Britt 3 mars, 2018 - 10:02

Torkade eller färska dadlar i botten?

Svara
Cecilia Folkesson 3 mars, 2018 - 17:50

Färska 🙂

Svara
Ida 30 september, 2018 - 22:22

Jag undrar om man kan köra med stevia istället för honung? Och isåfall hur mycket? Samt så försöker jag hitta ett alternativ för dadlarna , finns det några?

Tack för alla fina recept, ska testa lax biffarna och den nyttiga köttfärsåsen imorgon.

Svara
Cecilia Folkesson 1 oktober, 2018 - 11:48

Hej Ida,
Du kans säkert köra stevia, men blir kanske lite “kornigt”
Alternativ till dadlar är svårt i dessa recept tyvärr. Men ibland kan det funka med kokos och kokosolja + nötter för att binda en botten tex.

Lycka till!

<3 Cecilia

Svara
Ellen 25 mars, 2019 - 17:38

Hej! Går det bra att frysa in rutorna?

Svara
Cecilia Folkesson 25 mars, 2019 - 21:10

Hej,
Har inte testat, men det borde går bra 🙂
// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More