”kokosnötsskålar”
ekologiska grönsaker

Under förra året ökade försäljningen av ekologisk mat i Sverige med 38 procent. Det är den högsta ökningen i världen. De stora livsmedelskedjorna har ökat sin försäljning av ekomärkt mat med mellan 40 och 55 procent.

Hotell och restaurangerna har varit sämre på att hänga med i eko-trenden. Där ligger ökningen på ca 10%.

 

5 varor att välja eko:
Kött
Potatis
Bananer
Mjölk
Kaffe

 

KRAV/ekologiskt/gräsbetat kött är fortfarande relativt svårt att få tag på, vilket gör att priset skiljer rätt mycket från konventionellt kött. Så ett tips är att välja bra, gräsbetat kött några dagar i veckan, och billigare mat som grönsaker resterande dagar. Då kan vi tillsammans börja konkurrera ut det dåliga köttet. Och tänk på att det inte är det bra köttet som är dyrt, utan det billiga som är för billigt.

Något jag alltid väljer att köpa och fråga efter ute är ekologiskt kaffe. Här kan du läsa mer om varför du ska välja ekologiskt kaffe.

 

Källor: DN, Ekoweb, KRAV

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*