”kokosnötsskålar”
lax med prosecco

Lycka är när man varken handlat eller planerat någon middag och får ihop världens måltid! Hittade 4 laxfiléer i frysen, en skvätt prosecco från helgen, och en halv kruka halvvissen citronmeliss på diskbänken. Man tager vad man haver. (Även om det innebär prosecco istället för citron och citronmeliss istället för dill)

Lax i ugn med prosecco
1 bit lax (jag hade 4 styckförpackade filéer)
2 tomater
3 klyftor vitlök
1/2 kruka citronmeliss
1 dl prosecco
1 tsk himalayasalt
Saltpeppar

Sätt ugnen på 200°C. Hacka tomaterna och skiva vitlöken. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form. Salta, peppra och i med tomat och vitlök. Klipp över citronmelissen och slå på proseccon. Täck formen med ugnsfolie och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med tex avokado, sallad eller ugnsrostade grönsaker.

Här hittar du originalreceptet.

 

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*