Ekologiska-natpasar
godis_sockersug

För de flesta är måndag till fredag lika med rutiner. Detta brukar även gälla mat och träning. Man går upp, äter sin vanliga frukost, har med sig lunchlådan till jobbet, har några träningspass inbokade och kommer hem och äter middag för att sen komma i säng i tid. För att vakna tidigt dagen därpå och upprepa denna procedur. (Jag är inget fan av detta inlägg, alls. Ett inlägg om just detta kommer nästa vecka)

Men när helgen kommer brukar rutinerna inte vara de samma. Så hur gör man för att inte frestas av barnens lördagsgodis, massa fikatillfällen med bullar och kakor, och den där chipspåsen man suktat efter hela veckan?

 

5 tips på hur man kan undvika helgens sockerfällor:

1. Gör en god och mättande smoothie med avokado och bär till frukost. Släng ihop en omelett med rester från veckans middagar. Man kan slänga i i princip allt i en omelett.

2. Det här med fika. Om man äter en stadig frukost utan mackor och juice slipper man sockerdipparna någon timma senare. Man slipper att bli sugen på gifflar och annat skräp. Är man ändå fikasugen, gör en kokoskaffe. Stavmixa kaffe med en sked kokosolja. När man stavmixar kaffet med kokosoljan slipper man att oljan lägger sig uppe på kaffet, utan man får en latte-liknande kaffe. Kokosoljan är både nyttig och mättande.

3. Gå ut på en långpromenad med barnen eller jogg med en bra ljudbok. När man varit ute och rört på sig brukar man automatiskt känna sig härligt hälsosam när man är klar, och risken för att stoppa skeden i nutellaburken är inte lika stor.

4. Gillar man att spendera helgen på barer blir det lätt många sockerbitar på en kväll. Fruktiga drinkar och öl är lika med massa socker. Min favorit är prosecco eller ett glas vin. Gillar man drinkar, be bartendern blanda en utan socker. Visst, han kommer rynka på ögonbrynen och hävda att det inte alls kommer bli gott. Men det blir det. En skvätt rom, massa färsk mynta, lime och krossad is är fantastiskt gott!

5. Framför tv:n blir det lätt att man vill stoppa i sig något och börjar i panik söka igenom skåp och lådor. Backa tillbaks någon timma och släng ihop avokado & chokladkulor eller chokladdoppade kokoskulor.

 

Ha en trevlig helg utan massa socker!

// Cecilia

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*