”kokosnötsskålar”

Har många kaffe koppar hinner man dricka på en arbetsdag? Alldeles för många. Har funderat på att ta en kaffe-fri månad. Sist jag testade det gick det sådär. Huvudvärken var fruktansvärd och det enda jag tänkte på var kaffe. Från att jag vaknade tills att jag gick och la mig. Och det säger ju en hel del…

Börjar så smått på en light-övergång: från kaffe till te till örtte. Är mellan steg ett och två nu. Hur många koppar kaffe dricker du på en dag?

Tips! Letar du efter ny frukostinspiration? Kolla Karins Frukost. Massa bra, grön inspiration. Finns här

 

23 kommentarer

 1. Jag är verkligen ute efter frukosttips! De ska helst gå att förbereda dagen innan…du vet amning av bebis och dagislämning av storesyskon, då är det inte mkt tid för morsans frulle 🙂

 2. Senaste året har varit extra stressigt för oss så då har vi gått över till att endast dricka koffeinfritt kaffe (EKO & Fairtrade så klart) för att minska den oxidativa stressen kroppen utsätts för. Det var rätt enkelt för mig att gå över till koffeinfritt; jag får fortfarande den goda smaken av kaffe men utan koffeinet. Och jag dricker nu bara en kopp kaffe per dag (koffeinfritt), resten vatten och te. Är jag trött tar jag hellre en extra shot korngräsjuice än koffein. 🙂

 3. Dricker aldrig kaffe och har aldrig druckit- konstigt egentligen men hur många gånger jag än har provat så säger kroppen ifrån iform av galen hjärtklappning och yrsel. Däremot är jag en tedrickare av Guds nåde- älskar ekologiska märken såsom Pukka, Yogi, Clipper m.m. Det blir mycket grönt och roibos te för min del och de med kanel, svartpeppar, lakrits och choklad- sluuurp!

  Lycka till!

 4. Jag dricker ALLDELES för många koppar. Vet att jag är beroende och har också funderat på att sluta för att se vad som händer, men direkt kommer snuttefiltstankarna att det är väl klaaart att jag ska få min kopp kaffe, de är väl klart att jag ska få dricka det som är gott och njuta lite. Ungefär samma tankar och protester som kommer från de som överäter socker 😛 för mig skriker de där tankarna beroende.
  Kram

 5. Jag har varit utan kaffe i en månad nu – dricker grönt te istället. Har fungerat utmärkt. Kan fokusera mycket bättre utan koffein i ådrorna. Dock saknar jag kaffe ibland den där känslan när koffeinet börjar ge effekt och piggheten kickar in, nu är energinivån mer jämn dock vilket kan ses som positivt.

  1. Har du koll på ditt gröna te så det är koffeinfritt? Brukar va koffein i grön te. Testa några av Yogi-teerna annars. Finns några med bara örter ock kryddor. (helt utan teblad)

   // cecilia

 6. Är jag i skogen en dag så brukar min 300cl-termos inte riktigt gå åt. På kontoret säkert mer, med maskinen tillgänlig… Men mitt bästa kaffeknep: mindre men starkare! Ur kaffemaskinen (absolut ingen fancy rackare, en högst ordinär kontorsmaskin med blask som huvudprodukt) är en espresso perfekt. Blir ändå i slutändan långt ifrån samma mängd som innan…

   1. Då ska du kanske tänka tvärt om, dvs göra som en av mina kollegor som späder ut kaffet med vatten. Du kan dricka stor mängd men blir mindre kaffe (förutsatt att du står ut med smaken av vattenstark kaffe). Sen är ju te ett alternativ.

 7. Jag älskar min morgonkopp och eftermiddagskoppen när jag kommer hem. Ekologiskt gott kaffe Dock slentriandricker jag ofta illasmakande automatkaffe på jobbet… Därför har jag börjat dricka örtte eller grönt te på jobbet, funkar bra! Men mina 2 hemmakoppar vill jag inte vara utan// Therése http://www.levaklokt.se
  //

 8. Kaffet på jobbet både smakar illa och gör magen missnöjd. Ändå jag gick dit gång på gång. Till jul fick jag en fin termos för ca 2 koppar och sedan dess brygger jag lyxkaffe och fyller den med innan jag sticket iväg. Det blir min ranson på en arbetsdag och ett steg till att begränsa mitt drickande!

 9. Jag har inget egentligt kaffeberoende mer slentrian/vanedrickare plus att det är gött. Har slutat med det tidigare utan symptom, det är bara vanan jag behöver bli av med. Är i startgroparna att sluta igen, började en vecka ca gick bra men sen sket jag i det. Nästa vecka

 10. Hej!

  Vad är vinsten med att sluta med kaffe eg? Finns väl inga direkta faror om man dricker måttligt? Undrar alltså om det är värt besväret, måste själv ha en enorm morot för att palla sluta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*