Kaffefri månad – Går ens det?

av Cecilia Folkesson

Har många kaffe koppar hinner man dricka på en arbetsdag? Alldeles för många. Har funderat på att ta en kaffe-fri månad. Sist jag testade det gick det sådär. Huvudvärken var fruktansvärd och det enda jag tänkte på var kaffe. Från att jag vaknade tills att jag gick och la mig. Och det säger ju en hel del…

Börjar så smått på en light-övergång: från kaffe till te till örtte. Är mellan steg ett och två nu. Hur många koppar kaffe dricker du på en dag?

Tips! Letar du efter ny frukostinspiration? Kolla Karins Frukost. Massa bra, grön inspiration. Finns här

 

Du kanske även gillar detta

23 kommentarer

Ida 27 oktober, 2015 - 13:53

Jag är verkligen ute efter frukosttips! De ska helst gå att förbereda dagen innan…du vet amning av bebis och dagislämning av storesyskon, då är det inte mkt tid för morsans frulle 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 27 oktober, 2015 - 22:11

Haha, vet vad du menar 😉
Finns massa bra tips i denna bok.

Samma för mig. frukosten blir ingen prio för mig, tyvärr.

// cecilia

Svara
Emelie 27 oktober, 2015 - 14:04

Senaste året har varit extra stressigt för oss så då har vi gått över till att endast dricka koffeinfritt kaffe (EKO & Fairtrade så klart) för att minska den oxidativa stressen kroppen utsätts för. Det var rätt enkelt för mig att gå över till koffeinfritt; jag får fortfarande den goda smaken av kaffe men utan koffeinet. Och jag dricker nu bara en kopp kaffe per dag (koffeinfritt), resten vatten och te. Är jag trött tar jag hellre en extra shot korngräsjuice än koffein. 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 27 oktober, 2015 - 22:12

Smart väg att gå! Vilket kaffe köper du?

// cecilia

Svara
Helena 27 oktober, 2015 - 14:45

Dricker aldrig kaffe och har aldrig druckit- konstigt egentligen men hur många gånger jag än har provat så säger kroppen ifrån iform av galen hjärtklappning och yrsel. Däremot är jag en tedrickare av Guds nåde- älskar ekologiska märken såsom Pukka, Yogi, Clipper m.m. Det blir mycket grönt och roibos te för min del och de med kanel, svartpeppar, lakrits och choklad- sluuurp!

Lycka till!

Svara
Cecilia Folkesson 27 oktober, 2015 - 22:12

Tack! Älskar de tesorterna 🙂
// Cecilia

Svara
Nathalie 27 oktober, 2015 - 15:05

Jag dricker ALLDELES för många koppar. Vet att jag är beroende och har också funderat på att sluta för att se vad som händer, men direkt kommer snuttefiltstankarna att det är väl klaaart att jag ska få min kopp kaffe, de är väl klart att jag ska få dricka det som är gott och njuta lite. Ungefär samma tankar och protester som kommer från de som överäter socker 😛 för mig skriker de där tankarna beroende.
Kram

Svara
Cecilia Folkesson 27 oktober, 2015 - 22:14

Visst är man beroende! Testa koffeinfritt kanske?
/ Cecilia

Svara
Sonja 27 oktober, 2015 - 16:47

Jag drycker mkt kaffe och har inga problem med det! Varför är alla mot kaffet nuförtiden?

Svara
Cecilia Folkesson 27 oktober, 2015 - 22:15

jag är absolut inte emot det. Bara det att man är så beroende av det. Menar att man kanske inte alls hade varit sugen på kaffe om det inte va för koffeinet…

// Cecilia

Svara
Joakim 27 oktober, 2015 - 17:40

Jag har varit utan kaffe i en månad nu – dricker grönt te istället. Har fungerat utmärkt. Kan fokusera mycket bättre utan koffein i ådrorna. Dock saknar jag kaffe ibland den där känslan när koffeinet börjar ge effekt och piggheten kickar in, nu är energinivån mer jämn dock vilket kan ses som positivt.

Svara
Cecilia Folkesson 27 oktober, 2015 - 22:16

Har du koll på ditt gröna te så det är koffeinfritt? Brukar va koffein i grön te. Testa några av Yogi-teerna annars. Finns några med bara örter ock kryddor. (helt utan teblad)

// cecilia

Svara
linnea 27 oktober, 2015 - 19:35

Är jag i skogen en dag så brukar min 300cl-termos inte riktigt gå åt. På kontoret säkert mer, med maskinen tillgänlig… Men mitt bästa kaffeknep: mindre men starkare! Ur kaffemaskinen (absolut ingen fancy rackare, en högst ordinär kontorsmaskin med blask som huvudprodukt) är en espresso perfekt. Blir ändå i slutändan långt ifrån samma mängd som innan…

Svara
Cecilia Folkesson 27 oktober, 2015 - 22:17

Smart! Ska testa espresson på jobbet. Jag gillar tyvärr superstora kaffe att sitta och slörpra på i timmar….

Svara
Kjell 28 oktober, 2015 - 22:23

Då ska du kanske tänka tvärt om, dvs göra som en av mina kollegor som späder ut kaffet med vatten. Du kan dricka stor mängd men blir mindre kaffe (förutsatt att du står ut med smaken av vattenstark kaffe). Sen är ju te ett alternativ.

Svara
Cecilia Folkesson 28 oktober, 2015 - 22:36

Späda med vatten är ju alternativ 😉

Svara
Therése 27 oktober, 2015 - 20:11

Jag älskar min morgonkopp och eftermiddagskoppen när jag kommer hem. Ekologiskt gott kaffe Dock slentriandricker jag ofta illasmakande automatkaffe på jobbet… Därför har jag börjat dricka örtte eller grönt te på jobbet, funkar bra! Men mina 2 hemmakoppar vill jag inte vara utan// Therése http://www.levaklokt.se
//

Svara
Cecilia Folkesson 27 oktober, 2015 - 22:19

Två koppar känns väl rätt rimligt ändå 🙂
// Cecilia

Svara
Annelie 27 oktober, 2015 - 20:22

Kaffet på jobbet både smakar illa och gör magen missnöjd. Ändå jag gick dit gång på gång. Till jul fick jag en fin termos för ca 2 koppar och sedan dess brygger jag lyxkaffe och fyller den med innan jag sticket iväg. Det blir min ranson på en arbetsdag och ett steg till att begränsa mitt drickande!

Svara
Cecilia Folkesson 27 oktober, 2015 - 22:19

SMART!

Svara
Matilda 27 oktober, 2015 - 22:01

Jag har inget egentligt kaffeberoende mer slentrian/vanedrickare plus att det är gött. Har slutat med det tidigare utan symptom, det är bara vanan jag behöver bli av med. Är i startgroparna att sluta igen, började en vecka ca gick bra men sen sket jag i det. Nästa vecka

Svara
Cecilia Folkesson 27 oktober, 2015 - 22:20

Kanske hänger på dig då nästa vecka 🙂

// cecilia

Svara
Karin 28 oktober, 2015 - 14:04

Hej!

Vad är vinsten med att sluta med kaffe eg? Finns väl inga direkta faror om man dricker måttligt? Undrar alltså om det är värt besväret, måste själv ha en enorm morot för att palla sluta

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More