Kokoskaka med mörk choklad

Vi kör en minisemester denna helgen. Och den har redan börjat. Danmark, Lalandia OCH Legoland. Barnen är såklart i extas! Körde en favorit i repris och hade med i bilen. Barnställen som dessa har oftast en tendens att servera sockerstinn skitmat och då gäller det att bunkra upp med alternativ. Kombon exhalterade barn och socker brukar rimma illa…

Har ni några bra Legoland/lalandia-tips får ni gärna berätta!

 

Kokoskaka med mörk choklad

5 ägg
50 gram smör
1 dl kokosmjöl
1-2 krm vaniljpulver
1 msk fiberhusk 
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
(Några msk sötning om man vill ha kakan mer söt)
Ca 50 gram hackad mörk choklad
Kokosflingor till formen

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj formen med smör/kokosolja och kokosflingor.
  3. Smält smöret och låt svalna.
  4. Vispa äggen pösigt.
  5. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  6. Häll i äggen och rör ner det smälta smöret.
  7. Rör ner lite hackad mörk choklad.
  8. Bred ut smeten och grädda i 25 minuter.

 

FÖLJ HÄR!

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Total
3
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

6 kommentarer

  1. Åååhh…precis vad jag behövde!

    Ska på familjekalas i helgen och även om jag varit sockerfri i drygt 3 år så kommer det som en överraskning varje gång!

  2. Jag har ett annat bra tips! Renée Voltairs raw bovetegröt, har jag alltid i skötväskan. Bara att hälla i 1 dl vatten och låta svälla så är frullen/mellanmålet/ lunchen fixad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close