kålrabbigratäng

Kålrabbigratäng

av Cecilia Folkesson

Kålrabbigratäng är ett bra alternativ till potatisgratäng. Tänk på att skära tunna skivor, då kålrabbi tar längre tid på sig att bli klar i ugnen. Vill man kan man förkoka kålrabbin en stund.

Vi brukar servera gratängen till en bit stekt kött eller köttbullar med hemmagjord naturligt sötad lingonsylt, sååå gott!

 

Kålrabbigratäng

1 stor kålrabbi
3 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 dl riven ost
Salt+pappar

 

ekologisk kålrabbi

Gör såhär: Sätt ugnen på 225°C. Skala kålrabbin och skiva den tunt. Bred ut i en form. Pressa över vitlök, salta peppra och strö över osten. Häll på grädden. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Per M 21 september, 2015 - 12:30

Hej Cecilia,

Jag ville bara säga att jag följt din blogg till och från i flera år nu och ville för en gång skull även stanna upp och lägga en rad i kommentarsfältet.

Tack för en bra blogg! Jag hoppas att ni fortsätter skriva ett bra tag till även om tiden är knapp.

MVH
Per

Svara
Cecilia Folkesson 21 september, 2015 - 21:19

Åh vad glad jag blir! tack! // Cecilia

Svara
Lotta 21 september, 2015 - 13:11

Spännande med kålrabbi, det blir nog denna till middag idag.
/Lotta

Svara
Cecilia Folkesson 21 september, 2015 - 21:18

Den blev kanon! till och med barnen gillade 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More