Ekologiska-natpasar

Då var det dags för detta igen: MATLÅDOR. Kan va det mest ocharmiga som finns. Men med tre barn, tre ställen att lämna och hämta finns varken tid eller ork för massa lyxiga ute-luncher. Fixade veckans 4 sista matlådor efter läxläsning, matlagning, tvätt, nattning och några timmars jobb. Looks like shit med kommer förmodligen vara supergoda:

Lax med quinoa och grönsaker
4 laxfiléer
2 msk tamari
salt+peppar

1/2 blomkålshuvud
1 broccoli
1 rödlök
Sesamfrön
Några msk olivolja
En skvätt sesamolja

1-1,5 dl quinoa

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Häll tamarin över laxen, salta och peppra. In i ugnen under ugnsfolie i 175° C i 20-30 minuter. Skär upp grönsakerna och lägg i en ugnssäker form. Strö over sesamfrön och ringla över olivolja och sesamoljan. När laxen är klar, höj ugnen till 225°C och ställ in grönsakerna. Medans grönsakerna är inne i ugnen, koka quinoan efter anvisning.

= 4 matlådor som säkert kan göras mycket snyggare än mina…

7 kommentarer

  1. Gott! Och – vad är grejen med snygga matlådor, egentligen? Mina skumpas iallafall i väskan lite hur som (tät matlåda – det enda viktiga!) och sen ser det ut lite som pyttipanna… Men gott likväl!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*