”Julrecept-ebok”
ekologisk barnmat

Hittade Love Made barnmat i vår lilla Ica-butik idag. “Tyvärr” har Otis nästan gått ifrån burkmat helt, men dessa kunde inte motstås.

– 100 % ekologiskt
– Krav-märkt
– Endast svenskt kött
– Inga tillsatser
– Inga konserveringsmedel
– Inte sötat med fruktjuice (som mycket barnmat är)

 

Otis kör sin andra vecka inskolning på förskolan och är inte alls nöjd. Gallskriker i timmar och vägrar äta. Så hämtade en trött, ledsen och hungrig kille i eftermiddags. Han blev desto gladare när han fick detta:

Havregröt
0,75 dl glutenfri havregryn
1,5 dl vatten
Kardemumma
1 msk kokosolja

Koka upp havregrynen med vattnet och smaka av med kardemumma. När gröten fått lagom konsistens och svalnat, rör i kokosoljan. Servera med Love Mades Äpple & blåbär.

 

Några exempel på burkar:

Äpple & blåbär (från 4 mån)
100% ekologisk

Efterrätt eller mellanmål i härlig balans mellan syrliga äpplen och söta blåbär.
Innehåll: Äppelpuré**(64%), äpple**(22%), blåbär**(14%) (**=KRAV-ekologisk)

 

Ris & kyckling med curry (från 8 mån)
100% ekologisk

Ljuvligt mild currygryta med svensk kyckling. Smaksatt med kokos, ingefära och en aning vitlök.
Innehåll: Vatten, kyckling**(9%), ris**(7%), tomat**(6%), morot**(5%), potatis**(5%), lök**(3%), palsternacka**(1%), kokosflingor*, olivolja*, rapsolja**, curry*, ingefära*, vitlök*, citronjuice**. (*=ekologisk **=KRAV-ekologisk)

 

Gryta med potatis och biff (från 10 mån)
100% ekologisk

Mör biff av svensk nöt i smakrik puré av potatis, palsternacka och tomat. Tillagad med jungfruolivolja och smaksatt med lagerblad & timjan.
Innehåll: Potatis**(38%), tomat**(19%), nötkött**(9%), morot**(8%), palsternacka**(5%), vatten, olivolja*, rapsolja**, tomatpuré**, vitlök**, lagerblad*, timjan*, vitpeppar*. (*=ekologisk **=KRAV-ekologisk)

 

 

8 kommentarer

 1. Hejsan, tänkte kolla med dig hur ni gjorde med välling som “alla” säger att man ska göra.. Väntar vårt första barn och vill hålla oss ifrån gluten så långt som möjligt och samtidigt välling också, vad har du i sådanafall gett istället och allmänna tips

  1. Vi har kört med mat så mycket som möjligt. En hel del frukt/avokado/sötpotatismos också. Vi gav Otis extra ersättning då vi bodde på bali. För att få i honom extra vätska. Gröt på bovete, havregryn med nyponpulver, kokosolja och frukt/avokado. Ungefär så. Man behöver absolut inte ge välling. Men tänk på mycket vatten 🙂
   Lycka till!

  1. Hej Lea

   Förpackningen heter SuperLock och är en ny förpackning i barnmathyllan men väl använd i andra livsmedelssammanhang. Den är garanterat helt BPA-fri och tillverkad från en säker och återvunnen källa av plast (05-PP). Vi sätter kvalitet först och precis som med råvaror och innehåll har vi valt ut en förpackning med omsorg. Denna håller maten bättre, den går att återvinna och den är mer miljövänlig än glasburkar. Vi sparar 9000 kg per lastbil vilket är en stor energibesparing – vilket vi också tycker är ett viktigt ansvar.

   Vi vet att det är en omställning från glasburken som funnits länge till nya SuperLock. Men hoppas du kommer gilla den!

   Hälsningar oss på Lovemade

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*