Ekologiska-natpasar

Sista dagen innan skola och dagis drar igång. Vi har varit lediga i mer än ett år och jag och småkillarna har spenderat 9 månader tillsammans. Varje dag. Från morgon till kväll. Förutom när jag låg på sjukhus. Det har ändå funkat bra, men den sista veckan har dom nästan mördat varann. Konstant bråk. Från morgon till kväll.

Medans man avstyr brottningsmatcher, bit-atacker, flygande krocketklubbor SAMT övervakar en ettrig ettåring som precis lär sig gå ska man fixa lunch… Här kommer tips på en supergod och snabb lunch till två bråkiga småkillar.

Köttfärssås
500 gram nötfärs
2 klyftor hackad vitlök
1 hackad gul lök
2 msk tomatpuré
1 tetra krossade tomater
2 tsk buljong
0,5 dl rött vin
1 skvätt tamarisoja
Salt+svartpeppar
Smör/olja att steka i

Gör såhär:
Fräs vitlök och lök i olja eller smör. I med nötfärsen och bryn den. Häll i tomatpuré, krossade tomater, vin och buljong. Låt puttra och smaksätt med tamari, salt och peppar. 

TIPS! Kolla buljongen hemma. De  flesta innehåller massa onödigt som smakförstärkare, socker, jästextrakt, maltodextrin, arom, druvsocker etc. Leta efter en buljong utan detta.

 

Grannen Kjell kom som vanligt förbi med sina egenodlade gurkor, och Zion åt upp halva mormors parmesan… Sid äter fortfarande helt glutenfritt och idag fick dom pasta på majs och ris. (ICAs egna)

 

En halvtimma kubb fixade dessa superhjältar utan att sikta på varann en enda gång. Detta var såklart EFTER maten.

7 kommentarer

   1. Men det var då självaste…varför faller alltid halva kommentera bort för mig och varför kan man inte skriva meddelanden utan emojis längre?! Morr!

   1. Haha det förstår jag, det skulle varit en sån här med också 😉 Väntar just nu nr 2 och fick precis reda på att den lille busen lagt sig i säte. Så det blir planerat snitt. 1:an födde jag med vanlig förlossning, hur upplever du tiden direkt efter. Smärtsamt? Rekommenderar du gördel?

    1. Åh, typiskt! Tiden direkt efter är väl något smärtsam, men smärtstillande hjälper. Jag hade gördel efter några veckor. Tror det är att föredra att låta ärret va ifred tills det läkt. Men jag har upplevt mina snitt väldigt positivt. Men sen har jag ju iof inget att jämföra med 😉
     All lycka till!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*