”kokosnötsskålar”
smoothieglass

Våra barn tjatar om glass. Hela tiden. På Bali blev det en hel del, och den vanan sitter visst i sig… Favoriten för barnen är Magnum. När jag tänker Magnum tänker jag vaniljglass på ägg, grädde och socker, och chokladöverdrag på det. Så bra är det såklart inte.

Detta är Magnum Classics innehållsförteckning:
Skummjölk, socker, kakaosmör, vasslekoncentrat (mjölk), kokosolja, kakaomassa, glukossirap, glukos-fruktossirap, helmjölkpuler, mjölkfett, emulgeringsmedel (E471, sojalecitin, E476), stabiliseringsmedel (E410 Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner hos personer som är allergiska mot ärtor, bönor eller jordnötter, E412, E407 Kan orsaka gasbildning i tarmen. Djurförsök från början av 2000-talet tyder också på att ett ämne som bildas när karragenan bryts ner kan var cancerframkallande. Men forskningsresultaten är omstridda och andra forskare hävdar att karragenan inte är cancerframkallande. WHO klassar karragenan som i princip ofarligt, men rekommenderar inte användning i barnmat), vaniljstångbitar, arom, färgämne (E160a).

Källa: aktavara.org

 

Så nu är frysen full med glassingredienser. Och skogen bidrar också. Ännu en fördel med att bo på landet; långt till närmsta glassbutik. Här kommer två varianter på bra och enkel glass med väldigt få ingredienser:

Mango & bananglass
2 frysta bananer
2 mango

Stavmixa. Jag brukat skiva bananer som håller på att bli gamla. Sen har vi dom i lagom portioner i fryspåsar i frysen. Mycket lättare att stavmixa än en hel fryst banan.

 

Smultron & bananglass
2 frysta bananer
Så mycket smultron man kan hitta
1 nypa vaniljpulver

Stavmixa. Man kan såklart byta ut smultronen mot tex jordgubbar eller hallon. 

 

Total
1
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

3 kommentarer

  1. Gott! Vanlig glass är inte heller så svår att göra. I princip bara ägg, grädde, ev sötnig och sedan valfri smaksättning som tex bär. Glassmaskin behöver man inte heller 🙂

  2. Ja det blir riktigt bra! Man får dock röra runt i den en gång i halvtimmen tills glassen fått bra konsistens, men de gånger jag gjort glass har den blivit lika fin som köpeglass 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*