Många har undrat hur jag gör med kosten på Bali. Eller i Asien över huvud taget. Man får lite ta seden dit man kommer. Bali är tyvärr mycket ris, bröd och dålig olja. Om man inte är villig att åka 2 mil för den perfekta kosten eller lägga alla pengar på mat får man anpassa. För mig har detta betytt betydligt mindre kött, mer frukt och lite glutenfria alternativ som ris. Vi bor i ett område med väldigt mycket bra cafeér och resturanger. Här kommer ett praktexempel, dagens frukost:

Omelett med spenat, tomat, fetaost och hemmagjord salsa. För 3 kronor kunde man byta det vanliga brödet mot detta glutenfria, gjort på potatis och spenat. Superlyx!

 

fruktsallad bali

Delade en fruktsallad med Otis. Eller delade och delade… Har koll på att bebisar inte ska äta jordgubbar, men är det fler frukter dom inte bör äta?! Nån som vet? Otis favorit såhär länge är mango och vattenmelon. Han ratar banan.

 

vetegräs

1 shot vetegräs = 1 kilo grönsaker. (Sägs det)

 

canteen cafe canggu

Canteen Cafe i Canggu, Bali.

 

6 comments

 1. Åh ni verkar ha det så härligt!
  Någon frukt man ska undvika vet jag ej. Det är väl mer vara försiktig så att de inte får smak för det söta och inte vill äta vanlig mat men det verkar ju inte vara ett problem. Däremot har jag för mig att man kanske ska vara lite försiktig med pumpa då det likt spenat och likn innehåller mkt nitrat.

  1. Hej! Pumpa innehåller mycket lite nitrat (under 500mg/kg) och är därmed ofarlig för barn under 1 år. I många länder rekommenderas pumpa tom som första smskprov pga milda smaken. :-)

   Kul att följa er resa till Bali, Cecilia!

   Kram,
   Constanze

    1. Jag försökte hitta data från Livsmedelsverket men hittar inget alls. Kollade lite fort på tyska Livsmedelsverket och där hade de en bra översikt med resultat från olika mätningar. Säg till om du vill ha källan. :-)
     Vår favorit här hemma är hokkaidopumpa som inte behöver skalas. Tyvärr hittar jag den ytterst sällan och om den finns är den ofta inte ekologisk. :-(

     Hälsningar,
     Constanze

 2. Hej Cecilia!

  Jag och familjen med en 1 åring (vid avresetillfället) funderar på att åka till Bali! Vart på Bali bor ni? Kan du rekommendera någon bra plats?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close