Drak-chia

av Cecilia Folkesson

Det kommer mer och mer exotiska frukter i matbutikerna. Jag har till och med hört ryktas att det finns färska kokosnötter nu?! Stämmer detta ens? Drakfrukt finns ibland har jag sett. På Bali hittar man dessa i massor!

Här kommer recept på absolut finaste chiapuddingen jag gjort:

 

Chiapudding med drakfrukt

2 msk chiafrön
0,5 drakfrukt
1-1,5 dl nötmjölk
1 krm vaniljpulver

Gör såhär: Dela drakfrukten och gröp ur köttet. Stavmixa tillsammans med nötmjölken och vaniljpulvret. Man kan använda vilken vätska man vill, kokosmjölk, mandelmjölk, chashewmjölk tex. Blanda i chiafröna och ställ kallt, minst 30 minuter. Rör om då och då. Toppa med vad du gillar!

Här hittar du fler recept på chiapudding

 

drakfrukt

Ett perfekt fruktfat för barnens smoothies; mango, avokado, drakfrukt och bananer.

 

 

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Johanna Tingdal 19 januari, 2015 - 13:48

Såg smaskigt ut! Hos mig i Norge finns det färska kokosnötter att köpa hos “keisern” dem har alltid väldigt bra och stor urval i grönsaksdisken och egentligen generellt!
Efter att ha följt dig lite på din resa till Bali har jag och min pojkvän funderat på att åka dit i slutet av december och över till 2016. Skulle gärna ta emot tips från dig. Vart reste ni ifrån & med vilket sällskap?
Mvh Johanna

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 19 januari, 2015 - 21:59

Vilken spännande variant på chiapudding! Och färgen är helt enkelt fantastisk.

Svara
Cecilia Folkesson 20 januari, 2015 - 07:35

Visst blev den fin! God med 🙂

Svara
Cajsa 20 januari, 2015 - 01:41

Ser gott ut! Jag har ätit chia i några månader nu men jag krossar alltid mina. Fick det tipset och tyckte det verkade rimligt IOM att många frön (psylium, linfrö) är tänka kunna klara sig igenom magar hela och ändå kunna gro. Jag blötlägger mina till en gelé och slänger ner en slev i var smoothie. De slås sönder i mixern. I gröt osv så mixar jag gelén lätt med stavmixer först. Vad tror du ?

Svara
Linnea 21 januari, 2015 - 19:43

Hej Cecilia,
Undrar hur du gjorde med ingredienserna till chiagröten när du var på Bali. Hade du med dig chiafrön i packningen? Köpte du nötmjölk på plats?
Tack på förhand!!

Svara
ronja 22 januari, 2015 - 16:51

Åh, vad spännande att blanda i drakfrukt. Är det starkt i smaken? Har aldrig smakat. Haha 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More