Före-bilden är tagen!

av Cecilia Folkesson

1 vecka efter kejsarsnitt.

Vikt innan graviditet: 60 kg
Vikt vid full graviditet: 73 kg
Vikt 1 vecka efter kejsarsnitt: 68 kg

På grund av foglossningar från ungefär vecka 25 har jag i princip inte rört mig någonting den senare delen av graviditeten. I början tränade jag allt från simning till bodyweight-band och promenader. De sista veckorna gick jag inte längre än 100 meter…

Nu kommer jag börja med promenader för att sen ta upp simningen när ärren har läkt. Efter det blir det tillbaks till gymmet och eventuellt några PT-timmar ibland. Tanken är att mixa funktionell träning på gymmet med trail running och frisim. Bara det jag tycker är riktigt roligt. Ser fram emot att fysiskt komma tillbaks till dit jag var innan Otis. Det kommer gå, men det kommer krävas en del jobb…

 

18 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

18 kommentarer

Sara 15 augusti, 2014 - 12:44

Hur lång tid efter snitt kan man börja träna/lyfta? Jag är beräknad till 12/11, ev snitt. Jag har inte lika fina siffror som du men jag jobbar på det – o är framförallt taggad att komma i form efter. Som alltid ska det bli kul att följa dig o inspireras 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 15 augusti, 2014 - 22:40

Väldigt individuellt. Men ärret ska läka och man ska känna sig för och börja sakta. Kroppen säger ifrån om den inte är redo 🙂

Svara
Beatrice 15 augusti, 2014 - 13:02

Sund inställning tycker jag!

Svara
Cecilia Folkesson 15 augusti, 2014 - 22:40

Tack, kul att höra 🙂

Svara
Lina 15 augusti, 2014 - 13:23

Hej!

Herreguud vad jag är stolt över dig, du är då himla duktig på att ta hand om dig och familjen på bästa möjliga sätt, så härligt att se 🙂

Jag är själv gravid med tvillingar dock och är beräknad om 8 veckor. Det är lite 50/50 ang om det blir vaginalt lr kjejsarsnitt. Min fråga är hur du tyckte kjejsarsnitt var? Var det svårt? Jobbigt? Obehagligt? Hur ont gör det? Hur länge ligger man bedövad efter? Vilket av födelsesätten föredrar du nu när du gjort bägge?

Jag är då nervös eftersom jag inte kan ligga på rygg, det gäller säkert inte bara mig som har tvilling graviditet, men ligger jag på rygg på en brits så blir jag svimfärdig och förflyttar jag mig inte så att jag ligger på sidan så svimmar jag inom en kort stund. Pratade med min läkare om det och det har med att kroppspulsådern och andra större flöden är placerade ungefär vid ryggraden och pga graviditeten så trycks det ihop när kvinnan ligger på rygg men jag undrar hur der då går vid ett kjejsarsnitt.. Ja nu blev det lite väl mkt text 🙂 sorry 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 15 augusti, 2014 - 22:42

Hej!
Tack 🙂

Jag håller på att skriva ett inlägg om kejsarsnittet och de första dagarna. Kommer i helgen, så håll utkik 🙂

Jag hade också svårt att ligga på rygg, men man ligger ju bara på rygg när man är bedövad och då känner man ju inget. Sen kan man ligga på sidan om det känns bättre. Lycka till!!

Svara
Bebs 15 augusti, 2014 - 13:30

Fanstastiskt, tänk om man sett ut så där före graviditerna 🙂 Det ska bli spännande att fortsätta följa dig. Men jag undrar om du kan berätta hur mycket du äter ungefär under en dag. Jag misstänker att jag trots paleokost överäter en del mat då det går väldigt sakta för mig att hitta formen.

Svara
Cecilia Folkesson 15 augusti, 2014 - 22:48

Hej,
ska försöka skriva ihop ett sånt inlägg snart 🙂 Håll utkik. Och tack, kul att höra 🙂

Svara
Claudia 15 augusti, 2014 - 13:34

Hej. Du är superfin redan nu 🙂 Men heja dig! Jag hade oxå hemska foglossningar (och har fortfarande känningar 🙁 .Har precis gjort ett inlägg på vår hemsida om gravidkropp, paleobebis osv. Efterfrågar erfarenheter från andra på lågkolhydratskost så det vore superkul om du hittade några likheter! En “dröm” jag har är att göra en studie på Paleobebis vs. “vanlig” bebis eftersom jag tror kosten påverkar mer än vad vi faktiskt vet 🙂 Tänk om det är så att vi föder fram “superbebisar”. Eller rättare sagt bebisar som utvecklats med rätt näring och i vårt samhälle blir superbebisar. haha’. Önsketänkande kanske.
Här är direktlänken: http://www.bodyventure.se/saker-ni-kanske-inte-vet-om-graviditet-del-3/

Du är en en riktig inspiration!! Ha det bra/ Claudia

Svara
Cecilia Folkesson 15 augusti, 2014 - 22:44

Hej Claudia!
Tack så mycket 🙂

Jag ska absolut kolla inlägget, spännande. Stämmer säkert 😉

Ha en härlig helg,

// Cecilia

Svara
Jennifer 15 augusti, 2014 - 15:08

Heja dig! Har saknat dina peppande träningsinlägg! Kan du inte ta en profilbild också? Lär synas mest skillnad där de första kilona innan du börjar fokusera på magrutorna 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 15 augusti, 2014 - 22:45

Kul att höra, mer träning kommer!!
Ska försöka fixa en profilbild också.

Svara
Ulrika 15 augusti, 2014 - 16:46

Lycka till med din återhämtning. Jag önskar jag återhämtat mig lika bra efter detta snitt som efter de tidigare men icke. Fortfarande lite fogsmärtor nu 3.5 månad efter snittet även om det börjar ge sig nu och ont vid snittet betydligt längre och nu igen efter att jag började ha hand om alla barn själv medan maken jobbar. Är nu rekommenderad att undvika lyft minst till smärtan helt försvunnit och att helst undvika både lyft och träning fram tills minst 9 månader efter snittet. Såg liksom fram emot att röra på mig utan några större begränsningar (förutom magmuskeldelningen o stomin) nu efter att ha suttit med foglossning hela vintern men nähä. Vikten är ok iaf. 🙂 Upp 16.5 kg och ner 10.5 kg direkt till 59 och där kommer jag ligga tills jag börjar trappa ut amningen. Så har iaf min kropp funkat tidigare två gånger så utgår från att det blir lika nu. Detta med lite blandad kost, ibland vanlig, ibland vego, ibland paleo lite efter humör.

Svara
Cecilia Folkesson 15 augusti, 2014 - 22:46

Åh, det lät inte kul. Jag har ont över ärret, men fogsmärtorna är borta. Tror jag.. Lite öm fortfarande, men det har ju inte heller gått så lång tid.

Hoppas ditt blir bättre snart 🙂

Svara
Heléne 15 augusti, 2014 - 18:59

Men jisses, har du öht fått barn? Du är jättefin och väger mindre än mig och jag fick barn för 4½ år sen 😉
Jag tog bild på mig själv 8 dagar efter snitt då jag kände mig smal och kära nån säger jag bara. Jag var svullen och allt annat än smal 😀

Jag lät kroppen ta den tid den behövde. Efter första barnet gick jag ner utan att göra något (promenerade någon timme dagligen) och fikade konstant så hur jag lyckades gå ner är en gåta? Efter andra barnet var jag medveten, drog igång med lchf 2 månader efter och kilona satt stenhårt! Vem sa att amning gör att kilona rinner av en? 😀

Må gott och ta hand om dig och Otis!

Svara
Cecilia Folkesson 15 augusti, 2014 - 22:47

Tänk att det kan va så olika… Få se hur det går denna gång då 😉

Och tack 🙂

Svara
Madeleine 15 augusti, 2014 - 21:25

Kan inte tro att du nyss fött barn!!! Fin du är!! Herregud sådär ser jag ut nu

Svara
Cecilia Folkesson 15 augusti, 2014 - 22:47

Tack 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More