Salt-tandkräm utan fluor

av Cecilia Folkesson

Mitt bästa tandkrämstips!
Weledas salttandkräm innehåller havssalt och mineraler som hjälper till att förhindra missfärgningar av tänderna och motverka plack. Saltkombinationen ökar det naturliga salivflödet och därmed den fysiologiska självrengöringen, vilket hjälper till att hålla tandköttet rent, friskt och starkt. Natriumbikarbonat hjälper till att neutralisera skadliga syror. Fri från fluorider och tensider.

Innehåll:
Natriumbikarbonat, vatten, glycerin, kiselsyra, pepparmyntsolja, slånbärssaft, myrraextrakt, ratanhiaextrakt, hästkastanjbarkextrakt, munkhättaextrakt, havssalt, guarmjöl, jojobaolja, alkohol, aesculin, äkta eteriska oljor

Finns här

 

Visste du detta om flour?

– Fluor stör syntesen av kollagen och leder till nedbrytning i ben, muskler, hud, brosk, lungor, njure och strupe.
– Fluor förvirrar immunsystemet och får det att gå till angrepp mot kroppsegna vävnader, och ökar tumörernas tillväxthastighet hos cancerbenägna personer.
– Fluor hämmar bildandet av antikroppar i blodet
– Fluor hämmar sköldkörtelns funktionsförmåga
– Fluor har en nedbrytande effekt på olika vävnader i kroppen
– Fluor främjar utveckling av bencancer
– Fluor påskyndar åldringsprocesser i kroppen
– Nedsväljning av fluor från tandsköljnings- o andra preparat hos barn är extremt riskfyllt för den biologiska utvecklingen
– Fluor minskar intelligensutvecklingen i den mänskliga hjärnan och kan möjligen leda till inlärningssvårigheter mm
– Fluor lagras i hjärnan och kan med tiden nå skadliga nivåer

Källa: Klokast.se

 

Du kanske även gillar detta

13 kommentarer

Elja 17 juli, 2014 - 12:45

Använder barnen samma?

Svara
Emma 17 juli, 2014 - 14:03

Jag har använt tandkräm utan fluor i ett år nu. Min sambo och hans mamma har båda problem med tandköttet men vägrar lyssna på mina råd och litar blint på tandläkaren. Trots båda har lidigt av inflammationer i tandköttet så vill de inte testa.

Jag ska göra ett nytt försök och upprepa denna listan för dom! Har du annars något tips hur jag kan övertala? 🙂

Svara
Linus 17 juli, 2014 - 17:01

Har du kollat någonting på Kingfisher tandkrämen utan flour? Den har en kortare ingredienslista än Weledas men det behöver ju inte alltid betyda att ingredienserna är bättre. Jag har kollat på den ett tag och funderar på att köpa den, vilken skulle du säga är bäst? Weledas eller Kingfisher?

Svara
Johanna 18 juli, 2014 - 23:56

Hej, jag rekommenderar den inte pga att den innehåller sodium laureth sulfat. Det som gör att den skummar. Uttorkande och inte alls bra. Weledas salttandkräm är bäst!

Svara
Linus 19 juli, 2014 - 10:54

Okej tack! Ska iväg och köpa den direkt!
Men finns det någon tandkräm där ute som är helt fri från alla farliga ämnen såsom alkohol eller tex kiselsyra som jag läst någonstans ska vara cancerframkallande vid inandning?

Svara
Emelie 19 juli, 2014 - 14:42

Earthpaste! 🙂 Den naturligaste tandkrämen som finns att köpa; innehåller inga skummande medel, alkohol, kiselsyra, eller annat kontroversiellt, och innehåller bl a RealSalt (unikt havssalt från USA) och xylitol (björksocker) som naturligt motverkar karies. Finns i 3 smaker och http://www.worthit.se är den enda webbshoppen i Sverige än så länge som säljer den så vitt jag vet! Det finns även små provförpackningar som passar perfekt som resestorlek också! 🙂

Svara
Linus 19 juli, 2014 - 22:38

Ah den ser bra ut! Det kanske blir den någon gång i framtiden när ekonomin tillåter. Men tills dess tror jag att jag kör med Weledas tandkräm.. Det är iallafall ett steg i rätt riktning! Är alla Weledas tandkrämer lika bra innehållsmässigt eller är det speciellt den här med havssalt som är bra?

Bosse 17 juli, 2014 - 21:37

Vitaminvaruhuset har tandkräm för barn och vuxna, utan fluor.
Man skall inte ha vatten på tandborsten när man borstar med salt-tandkräm.

Länkar till lite läsvärt om fluor
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fluor-i-dricksvattnet-kan-ge-cancer_498843.svd

Se sidan #3Fluor. Finns lite annat också för jag kopierade bara länken där fluor ingick.
http://maxicom.se/res/Textfiler/10-1-saett-att-moerda-maenskligheten.pdf

Svara
Bosse 17 juli, 2014 - 21:48

En länk till som kan förklara dålig sömn av fluor.

http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=2701&print=1

Svara
Melissa Spania 17 juli, 2014 - 23:13

Vi bruker heller ikke fluor i familien. Jeg sluttet med fluor for 12 år siden og har ikke hatt hull. Det gjelder å heller holde seg unna sukker og ha god tannhygiene.

For noen år siden ble jeg likevel nødt til å trikse litt med tannkremen til datteren min: http://www.melissaspania.no/fluortannkrem-med-parabener/

Håper formen er bra! Du ser smashing ut!

Svara
Susanne&Rasmus 20 juli, 2014 - 16:24

Usch, visste att fluor inte var bra men inte att det var så dåligt! Ska absolut pröva med ny tandkräm! Hur tycker du att andedräkten blir av denna?

Svara
Cecilia Folkesson 21 juli, 2014 - 08:47

Ungefär som vanligt. Vanlig tandkräm (pepsodent/colgate) smakar såklart lite mer precis när man använt dem, med i längden tycker jag weledas funkar jättebra 🙂
Lycka till!

// Cecilia

Svara
Cassandra 17 oktober, 2014 - 22:11

Hej, lite konstig fråga hehe MEN efter du har borstat med salt tandkräm…sköljer du då munnen med vatten? Eller ska man bara borsta, spotta och vara nöjd?

Med vänlig hälsning, Cassandra

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More