”kokosnötsskålar”

Mitt bästa tandkrämstips!
Weledas salttandkräm innehåller havssalt och mineraler som hjälper till att förhindra missfärgningar av tänderna och motverka plack. Saltkombinationen ökar det naturliga salivflödet och därmed den fysiologiska självrengöringen, vilket hjälper till att hålla tandköttet rent, friskt och starkt. Natriumbikarbonat hjälper till att neutralisera skadliga syror. Fri från fluorider och tensider.

Innehåll:
Natriumbikarbonat, vatten, glycerin, kiselsyra, pepparmyntsolja, slånbärssaft, myrraextrakt, ratanhiaextrakt, hästkastanjbarkextrakt, munkhättaextrakt, havssalt, guarmjöl, jojobaolja, alkohol, aesculin, äkta eteriska oljor

Finns här

 

Visste du detta om flour?

– Fluor stör syntesen av kollagen och leder till nedbrytning i ben, muskler, hud, brosk, lungor, njure och strupe.
– Fluor förvirrar immunsystemet och får det att gå till angrepp mot kroppsegna vävnader, och ökar tumörernas tillväxthastighet hos cancerbenägna personer.
– Fluor hämmar bildandet av antikroppar i blodet
– Fluor hämmar sköldkörtelns funktionsförmåga
– Fluor har en nedbrytande effekt på olika vävnader i kroppen
– Fluor främjar utveckling av bencancer
– Fluor påskyndar åldringsprocesser i kroppen
– Nedsväljning av fluor från tandsköljnings- o andra preparat hos barn är extremt riskfyllt för den biologiska utvecklingen
– Fluor minskar intelligensutvecklingen i den mänskliga hjärnan och kan möjligen leda till inlärningssvårigheter mm
– Fluor lagras i hjärnan och kan med tiden nå skadliga nivåer

Källa: Klokast.se

 

13 kommentarer

 1. Jag har använt tandkräm utan fluor i ett år nu. Min sambo och hans mamma har båda problem med tandköttet men vägrar lyssna på mina råd och litar blint på tandläkaren. Trots båda har lidigt av inflammationer i tandköttet så vill de inte testa.

  Jag ska göra ett nytt försök och upprepa denna listan för dom! Har du annars något tips hur jag kan övertala? 🙂

 2. Har du kollat någonting på Kingfisher tandkrämen utan flour? Den har en kortare ingredienslista än Weledas men det behöver ju inte alltid betyda att ingredienserna är bättre. Jag har kollat på den ett tag och funderar på att köpa den, vilken skulle du säga är bäst? Weledas eller Kingfisher?

  1. Hej, jag rekommenderar den inte pga att den innehåller sodium laureth sulfat. Det som gör att den skummar. Uttorkande och inte alls bra. Weledas salttandkräm är bäst!

   1. Okej tack! Ska iväg och köpa den direkt!
    Men finns det någon tandkräm där ute som är helt fri från alla farliga ämnen såsom alkohol eller tex kiselsyra som jag läst någonstans ska vara cancerframkallande vid inandning?

    1. Earthpaste! 🙂 Den naturligaste tandkrämen som finns att köpa; innehåller inga skummande medel, alkohol, kiselsyra, eller annat kontroversiellt, och innehåller bl a RealSalt (unikt havssalt från USA) och xylitol (björksocker) som naturligt motverkar karies. Finns i 3 smaker och http://www.worthit.se är den enda webbshoppen i Sverige än så länge som säljer den så vitt jag vet! Det finns även små provförpackningar som passar perfekt som resestorlek också! 🙂

     1. Ah den ser bra ut! Det kanske blir den någon gång i framtiden när ekonomin tillåter. Men tills dess tror jag att jag kör med Weledas tandkräm.. Det är iallafall ett steg i rätt riktning! Är alla Weledas tandkrämer lika bra innehållsmässigt eller är det speciellt den här med havssalt som är bra?

  1. Ungefär som vanligt. Vanlig tandkräm (pepsodent/colgate) smakar såklart lite mer precis när man använt dem, med i längden tycker jag weledas funkar jättebra 🙂
   Lycka till!

   // Cecilia

 3. Hej, lite konstig fråga hehe MEN efter du har borstat med salt tandkräm…sköljer du då munnen med vatten? Eller ska man bara borsta, spotta och vara nöjd?

  Med vänlig hälsning, Cassandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*