”kokosnötsskålar”

Detta kan ju vara det lägsta på länge. Att stå i matbutiken och byta ut ekoägg mot ägg från innehöns. Det skilde alltså 10 kronor på förpackningarna. Ska man behöva  börja gå igenom alla ägg i förpackningen innan man går till kassan i fortsättningen? Idioter.

 

Så här  knäcker du äggkoden:

Första siffran innan SE på ägget:
0 = Ekologisk produktion
1 = Frigående utomhus
2 = Frigående inomhus
3 = Burar inomhus

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

11 kommentarer

 1. Så tröttsamt. Bra att du upptäckte det!! Kontakta butiken samt miljökontorets livsmedelsavdelning. Det kan vara nån kund som är en äkta idiot, butiken själv eller äggpackeriet som gjort det med flit. Misstag kan det ju även vara men det spelar ingen roll. I vilket fall som helst så är det olagligt. Betalar man extra för bra och fina produkter så vill man ju ha rätt vara.

 2. Frågan är om någon snott/bytt ut äggen, kan lika gärna vara producenten som velat tjäna lite mer pengar

  1. Tror samma som du Stefan, efter att ha läst detta inlägg i morse gjorde jag en egen lite koll på min ICA idag, dom hade ett parti ekologiska ägg, inplastade i stor kartong från våran lokala äggproducent…alla jag kollade var märkta med 2:or.
   Dom enda ägg jag hittade med nollor på var KRAV-äggen från samma producent.
   Fick en luddig förklaring men efter att ha varit hemma och googlat lite ringde jag ICA och dom skulle kolla upp var det falerat.

 3. på mina ägg står det 5 innan SE vad betyder det då? på förpackningen står det att det är frigående inomhushöns med platser för värpreden eller ngt liknande. men din lista går bara till tre. finns det någon sida som har mer information?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*