Ekologiska-natpasar
kokoskaffe

Jag får många frågor om kokoskaffe och varför man dricker det. Kokoskaffe är alltså kaffe med kokosolja i. Vi börjar med anledningen till varför man dricker det. Kokosolja är en av de nyttigaste oljorna:

– Förbättrar immunförsvaret
– Höjer ämnesomsättningen
– Gör dig mätt 

Min kropp (och även många andras) mår mycket bättre utan mejerier. Jag älskar kaffe, men är inte superförtjust i svart kaffe, och då är kokosolja perfekt. Min standardfrukost när jag jobbar är tre kokta ekologiska ägg med smör och kokoskaffe:

 

Så här gör man kokoskaffe:
Stavmixa 1-2 msk ekologisk extra virgin kokosolja i kaffet. Då blandas det ut i kaffet istället för att ligga och flyta på toppen. Det blir nästan lite mjölk-känsla över det.

Vill man lyxa till kan man stavmixa i ett rått äg, lite kardemumma och kanel. Då blir det väldigt likt en latte, fast mejerifri.

 

Och vad är fettkaffe?
Kokoskaffe är väl en typ av fettkaffe eller bulletproof coffee. I “vanlig” fettkaffe brukar man mixa i smör. Massvis av smör. Runt 50 gram är vanligt. Inget ont om smör, men syftet med denna dryck är ofta att skippa maten och dricka sig mätt på kaffe och smör istället. Och självklart håller man sig mätt superlänge. För mig känns det för “dietigt”.

 

25 kommentarer

 1. Favoriten är en matsked MCT olja,50 gram smör,två ägg och 2 dcl starkt espresso,stavmixa allt och strö kanel eller kardemumma över. LCHF latte deluxe

  1. Vilka mejerijer? Smör eller ghee?
   Du kan alltid använda kokosfet,mct,ister etc
   Två ägg innehåller alla vitaminer i mineraler utom vitamin C som du kan få från blomkål eller brokolli.
   Tål du inga mejerijer alls kör på kokosfet,ister och andra fetter
   Ägg och bacon stekta i ister är gudomliga 😉

  1. Det går alldeles utmärkt för jag tycker samma som dig. Kokosfett MED smak går bara bort 🙂 Men utan märker man det inte hehe.

 2. Jag brukar ha äggmjölk i kaffet istället för grädde, blir så krämigt och gott! 🙂 Brukar mixa ett ägg med 1,5 dl hett vatten, 1 msk kokosolja, 1 tsk-1 msk ghee (eller smör eller bara kokosolja) och ca 1/2 tsk vaniljpulver. Låter koka upp och mixar sen med stavmixer. Har det att stå i kylskåpet och häller en skvätt i kaffet varje morgon.

  1. Testade ditt recept idag. Har varit tveksam till ägg i kaffet men har tröttnat på den blaskiga mandelmjölken i kaffet och tänkte ge ägget en chans. Och det blev ju jättebra! Ska nog testa med kanel eller kardemumma också. Men så bra att ha blandningen färdig i kylskåpet några dagar.

   1. Bör man inte äta den kallpressade oljan oupphettad för att den ska vara nyttigare? Alltså inte i kaffe. Eller tänker jag fel? 🙂

 3. Och så är det så gott med kokosolja också, tycker jag i alla fall. Går även att blanda med kakao och ev. lite kanel och honung för att få en nyttig choklad när det stelnat i kylen.

 4. har aldrig provat de där kokoskaffet, även om det låter riktigt gott med kokos i kaffet. Kanske ska prova. Jag har inga problem med den lilla delen mejeri jag använder, men sen använder jag också mandel/havre ofta i kaffet. Mandelmjölk och kokos i kaffe kanske skulle vara något för mina smaklökar. =)

 5. Jag har ännu inte testat fet-kaffe men vill nog snart testa. Ser att du skriver att Kung Markatta inte är godast. Vad jag sett i min affär är det den de har. Har du tips på vilken man ska välja? Vill ju inte bli avskräckt när jag gör ett försök. Tack på förhand. Nilla

 6. Har länge tänkt att föreslå min dotter att prova mct olja( brain octaine oil) för sin Adhd. Men inte kommit till skott! Fungerar det att ta om man är gravid?

 7. Hej. Prövade för första gången dricka kaffe med kokosolja idag. Är gastric by pas opererad sen 2 år. Hade redan druckit kaffe på morgonen så hade bara 1/2 kopp kaffe kvar. Mixade ner ca 1/2 msk kokosolja och tog lite grann vaniljpulver till en halvkopp kaffe. Var supergott! Men huvanamej va illamående jag blev. Mår illa 1h efter nu. Undrar om det är för jag druckit kaffe innan och tog den extra halva koppen eller är det vanligt i början man mår så här dåligt? Vill gärna fortsätta testa men klarar inte av denna illamående känslan. ⚘

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*