”kokosnötsskålar”

Hur ofta hör man inte detta:

– Åh vad duktigt du varit som ätit upp maten, nu blir det glass till efterrätt!
Eller:
– Slog du dig? Här får du en godis så blir det bättre.

Går precis lika bra att applicera på vuxna:

– En veckas slit på jobbet, nu är jag värd godisskålen
Eller:
– Fy vad allt är jobbigt just nu, fram med glassen

 

Hela tiden belönar och tröstar vi oss med socker. Och nu har till och med glassföretagen anammat detta:

20140512-114558.jpg

Stor skam. Ge ungen en puss och var med och lek i stället. 100 ggr bättre än en sockerchock som inte sällan resulterar i en hyperaktiv unge och irriterad förälder.

7 kommentarer

  1. Jobbar på ett lager som säljer hälsokost och kosttillskott på nätet och det enda vi hittills fått i belöning när vi klarat stora mål osv. är godisskålar och pizzalunch. Kommer i veckan bli bjudna på frukost, misstänker vitt bröd och flingor… Belöning i all ära men jag jobbar inte bättre av att vara hög på socker, vad är det för fel på bättre arbetsvillkor, några timmar ledigt eller varför inte högre lön istället?

  2. Tragiskt….. Själv försöker jag få min arbetsgivare belöna oss med en halvtimmespromenad, yoga eller liknande men nej godis och fikabröd ska det tydligen va! Själv belönade jag mig med 2 extra kilometer i löpspåret i helgen bara för att jag var värd det:-)

  3. Bra skrivet!
    Jag kör paleo och mår väldigt bra av det! Men ändå kan inte folk förstå ens val. Man måste ju få unna sig… Man får inte vara för hård mot sig själv… Men jag mår skit av socker och skräpmat, så det blir helt fel för mig att unna mig godis, det är ju ett straff!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*