”kokosnötsskålar”

Under sommaren 2014 ska Jonas Colting bli den första att simma genom landet mellan Stockholm och Göteborg: 57,2 mil.

Den 6/7 går starten av Sverigesimmet från Stadshuset i Stockholm med målgång vid operan i Göteborg den 14/8.  Förutom att vara ett monumentalt äventyr, och en fysisk utmaning av yppersta klass, så är målet med Sverigesimmet att bli 2014 års mest intressanta välgörenhetsprojekt! Rent vatten! Något vi alla i Sverige tar för självklart. Välgörenhetseventet hålls i samarbete med Wateraid och alla pengar går oavkortat dit.

Rutten kommer att gå via Mälaren till Östersjön via Södertälje Kanal, ned till Söderköping där Göta Kanal börjar. Göta Kanal fortsätter fram till Motala och Vättern som korsas till Karlsborg på andra sidan. Därpå fortsätter simningen i Göta Kanal till Sjötorp vid Vänerns strand. I Vänern simmar Jonas söderut längs den östra sidan för att sedan ansluta till Göta Älv i Vänersborg. Göta Älv fortsätter sedan till målet i Göteborg. Simningen kommer att genomföras i en till två dagliga etapper á 6-16 kilometer.

Läs mer om Sverigesimmet på www.sverigesimmet.se

 

Vill du eller ditt företag synas på Sverigesimmet?
Vill du donera, sponsra, sprida, jobba eller på annat sätt engagera dig i eventet tveka inte på att höra av dig!

Kontakt projektledare:

Caroline:
caroline.wallin@sverigesimmet.se

Josefine:
josefine.wernerby@sverigesimmet

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close