”kokosnötsskålar”
kostcirkel barn

Jag förespråkar absolut inte dagens kostcirkel, men den här från 1968 ser betydligt mycket bättre ut än vad många barn nu för tiden äter. Vi föräldrar måste skärpa oss. Hur vanligt är det inte att man lagar bra mat till sig själv, och kokar pasta till ungarna för att dom ska bli nöjda? Jag gör det själv ibland.

Barn tar efter oss. Dom äter det vi äter. Även om det tar ett tag att få dem att gilla vissa saker. Hungriga barn äter. Vi väljer vad.

 

1968
Ät dagligen lite av allting – utom socker.

kostcirkeln förr och idag

 

2014:
Halvfabrikat, snabbmat, pasta, socker (tex. yoghurt, risifrutti och juice) och en ledsen superbesprutad gurka.

kostcirkeln förr och idag

 

Bilder lånade från www.cuisinebizarre.se

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

4 kommentarer

  1. Helt sant! I helgen var vi i fjällen med en annan familj. Deras barn åt jordgubbskräm och polarmacka t frukost, en kanelbulle till förmiddagsfika, tablettask i backen för att fylla på energi, hamburgare till lunch, pringles som snacks innan middagen för att sedan få snabbmakaroner till middag. Följt av påskägget på kvällen. Vart ska man få sin näring?! Tyvärr blir det ju lätt att ens eget barn dras med för det är inte lätt att hålla bort en tvååring när kompisarna får äta såna “godsaker” så man ger ju upp lite och tänker att det är för en helg. Men är otroligt tacksam över att vi i vardagen äter ägg och smoothie till frukost och riktig mat till övriga mål utan frågetecken från lillen.

  2. Så sant… Och jag är likadan själv nuförtiden. Jag gör mina försök att rycka upp deras matvanor, men håller aldrig i längden tyvärr.

  3. Hur vanligt är det att man lagar “bra” mat till sig själv och “skräpmat” till sina barn? Det låter precis som barnen bestämmer vad dom vill äta! Är det inte så om sanningen ska fram, att föräldrarna från första början för att få lugn och ro vid matbordet bjuder på sånt som barnen tycker om?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*