Ekologiska-natpasar

Det enda “jobbiga” med mejerifritt tycker jag är kaffet. Jag brukar alltid ha mjölk i kaffet. Å andra sidan blir det inte att man dricker betydligt mindre kaffe. På morgonen brukar jag göra kokoskaffe. Snabbt, svingott och supernyttigt!

 

Kokoskaffe

1 kopp kaffe
1-2 msk kokosolja
1 krm kardemumma

Stavmixa!

 

Kolla även lyxvarianten med ägg

 

7 kommentarer

  1. Har du testat mandelmjölk i kaffet?

    Jag vill ha varm grädde+vatten (som mjölk) i mitt kaffe men har testat att göra mandelmjölk och använda istället. Första gången smaksatte jag mandelmjölken med vanilj, det var INTE gott. Vanlig neutral mandelmjölk däremot tyckte jag blev gott. Lite grumligt kaffe dock, men med en sked i muggen funkar det utmärkt. 🙂

  2. Hej, jag brukar göra äggmjölk vilket jag tycker är jättegott . Det blir som en latte . Den är vatten kokosfett och ägg , koka 3 dl vatten tillsätt ca 5-6 msk kokosfett ,kör ägg i mixern och häll i kokosvattnet .smaksätt med tex kanel kardemumma eller kakao etc. Detta kan stå i kylen ett par dagar men skaka om innan det sätts i kaffet .

  3. Jag, som inte riktigt räknar smör till mejeriprodukter, gör mitt fettkaffe på 30gr smör o 15-20 gr kokosfett. Jag har gått över till lattevisp (mindre disk än stavmixern) och den gör ett jättebra skum. Faktiskt bättre än mixern;-)
    Ska pröva det där med kardemumma:-)

  4. Havremjölk! Har druckit uteslutande havremjölk i flera år, finns inget bättre! Till grytor osv. använder vi havregrädde. Precis som “vanliga” mjölkprodukter, bara att köra på och vänja sig.

  5. Cecillia, testa att lägga till ett nyttigt 100% smör också när du mixar. Läs lite om Bulletproof Coffee så förstår du. Du kan även kolla på min snabba och enkla film på Youtube där jag beskriver vad jag gör (tror i och för sig jag inte har med kokos i den filmen men nu mera har jag alltid det, även i skrivande stund jag har min termos med det i). Filmen hittar du här: https://www.youtube.com/watch?v=Bwymk0zUZoc. Ha det toppen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*