Sist vi gjorde pulled beef gjorde vi det på 1,2 kilo fransyska. Med tanke på att pulled beef är det godaste vi vet brukar det aldrig bli över, men plötsligt hände det. Och plötsligt hade jag världens godaste rester. Dessa rester blev en supergod soppa. Här följer recept: (Recept på pulled beef finns längst ner)

Soppa på pulled beef
1 bit kålrot
1 bit rotselleri
Några färska tomater
Pulled pork + spad
En skvätt rödvin
Persilja

Använd några skedar spad som grund. Spä med vatten och en skvätt rödvin och i med tärnad kålrot och rotselleri. Låt puttra i 10-15 min (tills rotfrukterna är nästan klara). I med delade tomater och hackad persilja och köttet. Låt puttra tills allt är varmt.

Enjoy!

 

Grundrecept Pulled beef
1 bit kött
2-3 msk tomatpuré
2-3 msk olivolja
Några matskedar vatten
1/2-1 påse Taco/Burrito spice mix Buffalo Ranch
Salt + peppar
3 klyftor vitlök
1 gul lök
1 morot

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Lägg köttet i crock pot/lergryta/järngryta. Häll över såsen och vänd runt köttet. I med skivade morötter, skalad och delad lök och skalad vitlök. Sätt crock poten på ”Low” i 8-10 timmar. (i ugn: ca 7-8 timmar i 100°C)

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close