Ekologiska-natpasar

Wraps med pulled pork och avokado- tomatsalsa:

 

Pulled pork:
1 stor bit karré

Sås:
2-3 msk tomatpuré
2-3 msk olivolja
Några matskedar vatten
1/2-1 påse Taco/Burrito spice mix Buffalo Ranch
Salt + peppar

3 klyftor vitlök
1 gul lök
1 morot

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Lägg köttet i crock pot/lergryta/järngryta. Häll över såsen och vänd runt köttet. I med skivade morötter, skalad och delad lök och skalad vitlök. Sätt crock poten på “Low” i 8-10 timmar. (i ugn: ca 7-8 timmar i 100°C)

 

Paleo wraps
4 ägg
2 msk kokosmjöl
0,5 msk fiberhusk
2 msk olivolja
Några msk vatten
Salt+peppar
Kokosolja att steka i

Gör så här:
Vispa äggen fluffigt. Blanda kokosmjöl och fiberhusk och sikta detta i äggen. Det blir lätt klumpar av kokosmjölet annars. Blanda ihop och salta och peppra. Om smeten blir för tjock, blanda i några matskedar  vatten. Smeten ska vara ungefär som pannkakssmet. Stek tunna i kokosolja.

 

Tomat och avokadosalsa
3 tomater
1 avokado
1 scharlottenlök
1 röd chili
1 kruka koriander
Saften av 1 lime
2 msk olivolja
Salt+peppar

Gör så här:
Hacka lök, tomater, chili och koriander. Skär avokado i små bitar. Blanda i en skål tillsammans med resten av ingredienserna. Låt stå en stund i kyl innan servering.

Servera med sallad. Enjoy!

8 kommentarer

 1. Min bästa Paleomiddag är “Vietnamesisk tacos” som jag har laborerat fram till en Paleovänlig variant, det är gott så in i hel…vi åt det igår och både jag och min sambo är överens om att det är det absolut bästa vi ätit!! Jag har länge tänkt dela med mig av receptet till dig eftersom jag vet att du älskar sushi…jag kan nästa lova dig att detta är bättre! När tillfället ges ska jag skriva ner det till dig 🙂

   1. Haha! Cecilia får lägga ut det om hon vill när hon testat. Det blev så låååångt i kommentarsfältet 🙂

 2. Tack för underbart recept! Invigde min crock-pot med detta recept! Alla runt bordet gillad den!
  Vet du (eller någon av er läsare) vart man kan hitta fler bra crock-pot recept? Helst paleo eller low carb-recept såklart. Är nybörjare på crock-pot och tycker det är svårt att veta mängd vätska, tider mm.
  Vänliga Hälsningar,
  Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*