”kokosnötsskålar”

Testade att göra en hel kyckling i Crock Pot:en idag. Succé!

Julkyckling
1 hel färsk kyckling (gärna Bosarpkyckling)
En klyftad lök
Julkryddor (ingefära, kardemumma, kanel, nejlikor)
Några hela kardemummakärnor
Kanelstång
Kryddpeppar
Salt
En rejäl klick smör

I med allt i en Crock Pot eller gjutjärnsgryta. Jag gjorde min i Crock Pot:en på låg värme i ca 6 timmar. Gör man kycklingen i gjutjärnsgryta i ugnen, ca 125° C  och ungefär lika länge.

Servera med stekt brysselkål och rödkål.

Enjoy!

julkyckling

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

4 kommentarer

  1. Haha.. jo det skulle väl vara till Jul man har råd med en sån Kyckling.. trist att utbudet av ekokyckling är så skandalöst dåligt i Sverige! Har du självköpt kyckling från Bosarp?

  2. Hej! Funderar lite på det här med Crock Pot. Det låter ju väldigt praktiskt. Men vågar man verkligen lämna den medan man är på jobb? Vi har dessutom både katter och hund, är lite rädd att dom ska bli lite för intresserade..
    Mvh Matilda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close