”kokosnötsskålar”
ekologiskt kaffe

Från och med NU kör jag Rena veckan. Vilka är med?

Så här går det till:
Under en vecka äter man så ren och bra mat man kan. I butiken är det bara att kolla innehållsförteckningen. Inga e-nummer eller namn man inte känner igen är en bra riktlinje. I grönsaksdisken letar man upp de ekologiska alternativen.

Jag kommer under en vecka fota ALLT jag äter och tagga #renaveckan på instagram. Jag updaterar bloggen så ofta jag hinner med tips och recept.

Detta undviks:
• Tillsatser/ E-nummer
• Processast kött
• Raffinerat socker (även mörk choklad)
• Rödvin
• Mejeriprodukter (Väljer du äta mejeriprodukter, leta efter ekologiska alternativ)
• Dåliga oljor (jag kommer äta kokosolja och lite olivolja)
• Spannmål
• Baljväxter

…börjar dagen med en kopp ekologiskt kaffe.

Nu kör vi!

 

 

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

17 kommentarer

 1. Jag äter i princip redan så, så självklart 🙂 Sedan jag upptäckte att jag har candida har jag tagit bort mejeriprodukter och minskat på alkohol. Tycker automatiskt att maten blivit mycket renare. Köper ekologiska grönsaker i den mån det finns, tyvärr är utbudet oftast sådär tycker jag. Men om man kan bidra till att försäljningen ökar så växer det förhoppningsvis! Denna helgen blir dock inte alkoholfri eftersom det är jubileumsfest med jobbet. Men jag har haft 2 vita veckor inom loppet av en månad vilket är ovanligt för att vara jag 😉

   1. Candida är en svamp som lever på socker, vad jag hört i alla fall. Finns det ett test att göra för att kolla upp om du har det? Hur länge har du ätit low-carb? Tänkt på att förändringar tar tid särskilt när man gått med något länge. Cirka 3 månader minst men vissa tillstånd tar längre tid att läka. Tex kan det ta en del tid att bli fri från akne.

 2. Tänkte tipsa om kokosmjölk (du kanske redan sett) men på Willys finns en 100 % kokosmjölk, supergod och krämig. Har även hittat 1-liters förpackningar på frukt och grönt-butiker och asiatiska affärer. Billigare och godare!

 3. Kör på men det lär nog slinka ner några glas rött men ska satsa på ekologiskt även där. Ser som alltid fram emot dina recept! Du har för övrigt ej testat get som alternativ till mejeri? För mig personligen är det kasein och dess glutenlika effekt som jag försöker undvika så tycker get funkar fint. 🙂

  Har även en liten fråga till dig Cecilia, vet att du inte räknar men hade varit kul att veta lite cirka hur mycket kolhydrater i gram du äter om dagen? 🙂

  1. Kul! Jag äter getmjölksprodukter ibland. det är inte att jag inte tål mejeriprodukter, jag tycker barar att jag mår bättre utan.

   Det där med att räkna kommer jag aldrig börja med, en visst, det vore kanske kul att veta 😉 Men det skiljer sig extremt från dag till dag.

 4. Inspirerande! Två frågor dock!

  1) Varför undvika rödvin? Innehåller det tillsatser? (undrar en som aldrig dricker, men som trodde det var relativt rent)
  2) Varför undvika rapsolja? Dålig omega 6 vs 3 ratio?

 5. Kul! Jag ska köra en paleo utmaning med början på lördag och en månad framåt. Nu äter jag enligt paleo lunch & middag… Lycka till med rena veckan! Jag följer dig på instagram! 🙂

 6. Hej!
  Jag har nu också hoppat på rena veckan-utmaningen 🙂
  Har senaste tiden varit väldigt svullen och gasig i magen. Vet att jag tidigare mått mycket bättre utan mjölk och gluten. Nu har det blivit lite mycket av båda plus dålig sömn pga tremånaders bebis. Så idag har jag kört igång – och det lär bli längre än en vecka
  Började dagen med bästa kokosgröten! 🙂
  // Helena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*