allt för halsan

Vill du gå på hälsomässa?

av Cecilia Folkesson

 

Den 7-10 november är det Allt för hälsan-mässa på Stockholmsmässan. Den hade jag verkligen velat gå på, men jag är ju “tyvärr” på Bali då…

MEN jag sitter inne på några biljetter jag gärna delar med mig av! Men för att göra det rättvist kör vi en tävling till.

Vilken hälsoprodukt/mat kan du inte leva utan?

Skriv ditt bidrag i kommentarerna. På söndag den 3:e oktober utses två vinnare som får två biljetter var.

 

Lycka till!

 

Du kanske även gillar detta

77 kommentarer

Rebecka Schmidt 29 oktober, 2013 - 20:42

ÄGG

Svara
katarina andersson 29 oktober, 2013 - 20:43

Ingefära är min bästa hälsoprodukt just nu. Håller sjukdomarna borta.
Jag och min dotter tänkte åka från Helsingborg till hälsomässan. Biljetter hade varit guld värt 🙂

Svara
Karin 29 oktober, 2013 - 20:51

Kokos! I alla former.

Svara
sagajo 29 oktober, 2013 - 20:57

Just nu är det kanel té med skivad ingefära, pressad lime och kokosolja.

Svara
Lina 29 oktober, 2013 - 21:04

Min mage mår kalas av min superblandning jag häver i mig varje dag, vare sig jag fastar eller ej. kokosfett som blandas med en liten klick nötsmör av någon delikat form. i rörs diverse fröer, då i synnerhet linfrön som räddar min, efter graviditeten, känsliga mage! 🙂

Svara
eva 29 oktober, 2013 - 21:05

Ägg i alla former!

Svara
Millan 29 oktober, 2013 - 21:07

Alltså jag säger bara: ägg, ägg, ägg! Jag förstår faktiskt inte hur jag tidigare kunde leva utan att äta ägg till frukost, förutom på söndagar då det var extra “lyx” och med en kaviarklick på toppen. Nu blir det minst 3 om dagen i olika former, kokta, stekta, hackade, i omelett, i latte, i bakning och i mat. Utan tvekan världens bästa livsmedel, alla nyttigheter på ett ställe och alltid färdigförpackad att slänga ner i väskan som mellis.
Så nej, ägg kan jag inte leva utan.

Svara
Rina 29 oktober, 2013 - 21:22

Ägg ägg och ännu mer ägg
Finns inget som slår det:-)

Svara
Fröken M 29 oktober, 2013 - 21:28

Rostade kokosflingor och mandelsmör! Har det på allt – i chiagröten, i bananglassen, smothies, som topping på asiatiska grytor m.m

Svara
Carolina Johansson 29 oktober, 2013 - 21:28

Kokosolja, bra till allt!

Svara
Peta Oscarsson 29 oktober, 2013 - 21:37

Jag får nog faktiskt säga kvarg, de är något jag just nu inte kan leva utan och något jag äter dagligen. Förutom att den är proteinrik går den att använda till så mycket mer än som del vid mellis/frukost, som bas i olika såser, bakelser, nyttigare godis osv och är nog också det ända som jag alltid har i mitt kylskåp, skulle mitt kylskåp vara tomt för övrigt så skulle man alltid hitta minst en burk med kvarg. Lätt, smidigt och med stor variations möjlighet, något jag gillar STARKT!

Svara
catti Hallberg 29 oktober, 2013 - 21:38

Med risk för att låta som ett eko så måste jag säga ÄGG! 😉 Och tonfisk som jag ALDRIG tröttnar på 🙂 Folk omkring mig skämtar ofta om det, de tror jag äter det morgon middag kväll och kan inte förstå att jag tycket det är så gott men jag verkligen ÄLSKAR det och kommer nog aldrig tröttna… Kan det bli smidigare, ägg och en burk tonfisk, funkar i alla lägen när man är på språng som man oftast är 🙂

Åt ngt supergott i går, efter en klick kokosolja så la jag ost i stekpannan och däröver hällde jag 3 vispade ägg med kokosmjölk och pofiber på med lite salt och peppar och till det tonfisk förstås 🙂 Mumsfilibaba! 🙂

Svara
madde 29 oktober, 2013 - 21:48

måste säga att det får bli kokosolja!!! använder till ALLT! steka i, baka med, smörja kroppen, till håret, sminkborttagning, oilpulling! är helt frälst sen jag köpte min första burk för ungefär ett halvår sen, huuuur klarade jag mig innan!?!

Svara
Sofia 29 oktober, 2013 - 21:58

Ägg! Sex om dagen är inga konstigheter. (Dubbel innebörd) 😉

Svara
Anna 29 oktober, 2013 - 22:00

För att göra något “äggstra” vill jag belysa min iPhone som min favorit gällande hälsoprodukter. Mina topp fem användningsområden utan inbördes ordning är följande.
-Läsa bloggar och kika på instagram för att få inspiration samt motivation till träning.
-Bokar in mig på crossfitpass på mitt gyms app.
-Lyssnar på musik och alldeles för många podcasts.
-Väcker mig till lugn musik de dagar jag ställer klockan extra tidigt för att cykla iväg till crossfiten.
-Min vän och hjälpande hand ringer mig och stämmer träff på gymet.
-eller skickar sms
-Perfekt LCHF-receptbank.
-Tabata-intervaller
-Tidtagning för WOD utanför boxen.
-I anteckningar arkiverar jag träningsresultat så som vikter och tider.
Ska jag fortsätta?

Svara
Sara 29 oktober, 2013 - 22:08

Jag älskar lax och hoppas jag inte behöver leva utan det!

Svara
Stina 29 oktober, 2013 - 22:27

Ägg.

Svara
Linda Högberg 29 oktober, 2013 - 22:29

Ägg och kokosolja 🙂

Svara
Ida 29 oktober, 2013 - 22:34

Broccolisallad med brända mandlar som har karamelliserade samt färsk rödlök!!!

Svara
Annemari Tingö 29 oktober, 2013 - 22:36

Åhhh, aldrig varit på den mässan, men eftersom 2013 är året jag bestämde mig för att bli hälsosammare, gå ner i vikt och börja träna ( vilket jag kommit igång bra med! Men har en bit kvar….) skulle det vara en riktig inspirationskälla att vinna biljetter till mässan! Det jag inte skulle klara mig utan är liksom många andra sagt…ägg 🙂

Svara
Anna 29 oktober, 2013 - 22:59

Blomkål! Färskt och fryst. Blomkålsmos, Blomkålsstuvning, Blomkålsris, Blomkål i ugn, rå blomkål i råkost sallad. Nyttig och mättande!

Svara
Ulrika 29 oktober, 2013 - 23:01

Jag kan inte leva utan avocado! Helst mosad på en skiva finncrisp med keso och örtsalt. To die for!

/Ulrika

Svara
jånna 29 oktober, 2013 - 23:36

Vatten, vila och nyfikenhet

Svara
Sofie 30 oktober, 2013 - 00:34

“Denna kropp är byggd av ÄGG” 😉

Svara
Biggan 30 oktober, 2013 - 07:59

En ny t-shirt för Cecilia att trycka upp?! 😀 haha!! Den ska jag köpa i så fall! “Mer ägg åt folket”

Svara
Cecilia Folkesson 4 november, 2013 - 05:26

hehe, bra tips!

Svara
Julia 30 oktober, 2013 - 07:29

Jag ser att jag är långt ifrån ensam om detta – men även jag måste säga att ägg är min absoluta favorit! Det kompletterar jag gärna med broccoli, d-vitamin och kokos. Sedan har jag hälsan under kontroll! 🙂

Svara
Sara Forsström 30 oktober, 2013 - 07:52

Keso och banan. Supergott tillsammans!

Svara
Pia 30 oktober, 2013 - 08:11

Hej Cecilia,

Jag har nyligen hittat till din blogg och har inte riktigt koll på vilka inlägg du har skrivit. Är nyfiken på vilka fördelar du har märkt av när du uteslutit mjöl från din kost. Har du skrivit ett inlägg om detta? Och använder du dig alls av glutenfria produkter så som knäckebröd, bröd, havregryn mm? Detta har väl inte så mycket med hälsomässan att göra men är tacksam för 🙂
Och min hälsomat Nr 1 är nog också ägg som många andras.

Svara
Christian 30 oktober, 2013 - 08:22

Min kära säng (:

Svara
Emelie Richter 30 oktober, 2013 - 08:23

Jag kan inte leva utan avokado(och ägg som alla andra har skrivit). Avokado passar till allt, på mackan, som tillbehör, i sallad, som mellanmål and you name it.

Svara
Petra 30 oktober, 2013 - 08:40

Jag måste säga Surkål! Vi äter det till allt, tex som pizzasallad när vi äter paleopizza. Om kvällsfika behövs: pocherat ägg med surkål, wow.

Något annat som också är super bra är alla typer av nötsmör. Cashew-, mandel- och en blandning av mandel/cashew/paranötsmör är favoriterna. Passar till det mesta.

Svara
Felicia 30 oktober, 2013 - 09:09

Utan tvekan ägg! 🙂

Svara
Rojjan 30 oktober, 2013 - 09:12

Åh vad jag verkligen verkligen vill gå men sparar till körkort och börjar plugga så har inte råd att unna mig biljetter så hoppas man har lite tur nu! Jag kan inte leva utan ägg! Så smidigt att ta med överallt, billigt, så näringsrikt, kan äta det flera gånger om dagen med olika tillagningsätt och har alltid ett par kokta ägg redo i kylen när hungern slår till snabbt och så mättande! Man kan ju även äta ägg med vad som helst, helt enkelt bäst och älskat det hela mitt liv!

Svara
Cecilia 30 oktober, 2013 - 09:30

Vatten! Allt annat kan jag hitta alternativ till. 🙂

Svara
Brita 30 oktober, 2013 - 09:30

Ostron! Extra plus för känslan av lyx som boostar min mentala hälsa.

Svara
Kristin 30 oktober, 2013 - 09:32

Detta kanske låter konstigt men efter jag började använda physillium har min mage blivit så mycket bättre, och fungerar äntligen som den ska! 🙂 Jag äter LCHF sen över ett år tillbaka och mår bättre än någonsin och mycket med hjälp av physillium frö då jag alltid haft problem med magen.. ( TACK än en gång för din inspiration och det du ger här på bloggen. Du har verkligen fått mig att tänka om när det gäller mycket, inte bara mat, lchf, paleo m.m. , Tack )

Svara
Kristin 30 oktober, 2013 - 09:35

psylliumfrö* 🙂

Svara
Cecilia Karlsson 30 oktober, 2013 - 09:44

Hej Cecilia!
Jag börja med att säga att din blogg är väldigt inspirerande och tycker dina inlägg är intressanta och dina veckoutmaningar är roliga!
Det är svårt att välja bara ett livsmedel eftersom det finns några stycken jag alltid har hemma i kylskåpet och skafferiet, men jag få nög säga nötsmör, jag gör mitt eget mandel och hasselnötssmör och jag bara älskar det! Även green choice jordnöttsmör är en favorit!
Hade varit super kul om jag vann två biljetter eftersom jag ska gå på allt för hälsan men inte köpt biljett än, det är bara tågbiljetten som är betald!
Tack igen för en rolig och inspirarande blogg
MVH Cecilia

Svara
Nina 30 oktober, 2013 - 09:50

Gröt

Svara
Rina Muttoni 30 oktober, 2013 - 09:59

Te

Svara
Emilia 30 oktober, 2013 - 10:35

Oj vad svårt att bara välja en. Jag måste nog säga, olivoljan. Helst i kombination med chili. Mums, ringar det över nästan all min mat.

Svara
Anastelle 30 oktober, 2013 - 10:46

Men alltså mörk choklad!!! Can’t live without it. Allra helst äter jag coops ekologiska med blåbär. Någonstans läste jag att har chokladen över 70 procent kakao i sig så räknas den som livsmedel och inte godis.

Svara
Rina Muttoni 30 oktober, 2013 - 11:09

Te alla gånger. Jag är en riktig te-tjej. Favorit just nu är weledas amningste, då jag är nybliven mamma.

Svara
Emma 30 oktober, 2013 - 11:18

Vitkål!! Hemmagjord pizzasallad passar till allt 🙂

Svara
Lisa 30 oktober, 2013 - 11:34

Jag kan inte leva ut min Spotifylista med bra träningsmusik som ger mig precis den motivationen jag behöver för att ta mig ut och runt på en löprunda eller palla med de sista repsen på gymmet. Utan musik på träningen tappar jag säkert 50% av fokusen, mer musik åt folket!

Svara
Cirpa 30 oktober, 2013 - 11:43

Åh, det är många förstås…
Jag vill säga att leva utan vatten, ägg och kött i allmänhet, och utan några som helst grönsaker vore helt värdelöst. Men får man äta dem och dessutom smör, grädde och kokosfett – då är iallafall jag mer än nöjd! Särskilt om man får gå på hälsomässan!!!

Svara
Jessica Magnusson 30 oktober, 2013 - 12:01

Naturellt Jordnötssmör, vet inte vad jag hade gjort utan det.
Äter det varje dag för att få i mig bra naturliga fetter.

Svara
Sofia 30 oktober, 2013 - 12:19

Jag håller med kollektivet angående ägg men inser att jag även skulle ha svårt att leva utan kvarg 🙂

Svara
Maria 30 oktober, 2013 - 12:29

Din blogg….kanske inte en produkt MEN vad den inspirerar!

Svara
Madelene Raab 30 oktober, 2013 - 13:02

Jag kan inte leva utan mandlar.

Svara
Josefin 30 oktober, 2013 - 13:22

Ägg och grönsaker! Många tycker att det är svårt att bjuda mig på mat, men jag säger alltid att så länge det finns mycket grönsaker är det inga problem! Och då menar jag grönsaker i ALLA dess former. Love it!

Svara
Lisa 30 oktober, 2013 - 13:48

Jag klarar mig inte utan ägg i alla dess former.

Svara
Maria Kahn 30 oktober, 2013 - 14:12

Det måste nog bli ägg eftersom man kan ha det till så mycket och man får allt man behöver. Kokt, stekt, pocherat, äggröra, omelett, frittata, aioli, majo, avgolemono (grekisk citronsås till kyckling, köttbullar…., googla på det), lchf-gröt, göra såser tjockare. Ja man kan ju till och med tvätta håret med det har jag läst. Inte provat dock. Ägg är även snygga, i klyftor, i skivor, i sallad…
Nummer två får väl bli kokosmjölk då det är det bästa och enklaste alternativet till mjölkprodukter. Men ägg is da shit 🙂
Ägg pägg!

Svara
Maria Kahn 30 oktober, 2013 - 14:12

Förresten, söndag 3:e november borde det nog stå…

Svara
Linda Länn 30 oktober, 2013 - 14:15

Som många ovan; Ägg is the shit! Supernyttigt, gott, går att tillaga på många olika sätt, ha som ingrediens i många olika rätter, mättande… Mao helt bäst!

Svara
Stina Svensson 30 oktober, 2013 - 14:28

Allt som har med ägg, kokos och mandel att göra, men det visste vi ju redan:)
Därför säger jag broccoli- i omletten på morgonen, alltid jämte kycklingen/fisken på lunchen, snacks med dip innan träningen och i smoothi efteråt. Perfekt med och i allt alltid!

Svara
Helena 30 oktober, 2013 - 15:34

Mandelsmör från Monki, Cocosa kokosfett och Rawbite.

Svara
Maria Boa 30 oktober, 2013 - 15:34

Kesoplättar, vad åt jag förut när jag behövde något snabbt, nyttigt, mättande och gott? I love!!

Svara
julia 30 oktober, 2013 - 17:06

Vatten och frisk luft kan jag absolut inte vara utan. Sen behåller jag gärna även havregrynsgröten med kokoskräm (kokosflingor mixat till till ett härligt smör), gojibär och mandelmjölk till frukost.

Tack för en mycket givande blogg!

Svara
Amanda T 30 oktober, 2013 - 17:31

Ägg kan jag inte vara utan! Sedan jag blev glutenöverkänslig så är det min räddare både frukost, lunch och middag! Äts tillsammans med yoghurten till frukost, gör salladen mer matig till lunch och är lätt att göra omelett av till middag. Bäst helt enkelt!

Svara
Sofia Frisk 30 oktober, 2013 - 18:04

Lax, ägg, pumpafrön, nötter och rött te kan jag inte vara utan.
Sen är ju inte ett glas vin och några rutor mörk choklad helt fel ibland heller. Livskvalitet!

Svara
elin m 30 oktober, 2013 - 19:14

Kan inte välja en sak! Vitkål, kokosfett och ägg kan jag inte leva utan. Äter det varje dag:) Hoppas på vinst, vore riktigt kul att få en anledning att åka till Stockholm! (Bor i Umeå)

Svara
Ida 30 oktober, 2013 - 19:41

Kokosfett, ekologiskt givetvis!
Oj så mkt bra det går att använda till. Smörja (floristhänder är inte kul) steka kesoplättarna i. Kaffet såklart! Men ägg ligger nära, nära förstaplatsen.
Ha en trevlig kväll 🙂

Svara
Tove Isander 30 oktober, 2013 - 20:05

OLIVOLJA! Det rinnande guldet, kan användas i såväl matlagning och hudvård.
Stabil anticeptisk olja som funkar på allt, underbar att göra peeling på dessutom! (olja och florsocker) Tillsätt några droppar eterisk olja och du har en härlig väldoftande bad/hud eller ansiktsolja! Billigt är det också! 🙂

Tack för en bra blogg!

Svara
Olivia 30 oktober, 2013 - 20:33

Min nyfunna vän: Grönkålschips! 🙂

Svara
Anna 31 oktober, 2013 - 07:33

Jag är fullkomligt såld på grönkål och det finns så himla mycket gott och roligt man kan hitta på med denna vackra och supernyttiga gröna sak. 😉

Svara
Annika 31 oktober, 2013 - 08:28

I mitt skåp finns alltid flera goda olivoljor. Älskar smaken och använder ymnigt på grönsaker och annan mat. Varierar mig med virgin rapsolja, kokosfett och smör för att få i mig fett av bästa kvalitet.

Svara
Frida 31 oktober, 2013 - 09:28

Spenat! Färsk, krispig, mörkgrön. Frukost, lunch, middag. Äh, alla varianter funkar.

Svara
Lina 31 oktober, 2013 - 13:00

Kanel! Finns inget bättre 🙂 Gott, hälsosamt och bra för både matsmältningen och för att minska sötsuget. Jag älskar kanel och kryddar allt från morgonkokosgröten till middagsbiffarna med denna underbara krydda.

Svara
Andreas 31 oktober, 2013 - 15:07

Ägg, kokosmjölk och bananer går det åt en hel del av! 🙂

Svara
Gabriella 31 oktober, 2013 - 20:50

Det kan komma att låta tråkigt men det är absolut ägg! För det första går det att variera i det oändliga och för det andra blir man så mätt på ägg. Och det är ju så gott! Det bästa jag vet är att vakna och koka ägg att ha på knäcke med örtsalt på. 🙂

Svara
Ida 1 november, 2013 - 00:58

Vatten och kål – vitkål, svartkål, grönkål, surkål, blomkål, rödkål<3 (och ägg såklart)

Svara
Kim Juliusson Lifwergren 1 november, 2013 - 16:50

Hej!
Avokado! Som gravid är det en plåga med alla kolhyratsfretelser, men avokadon går att använda till mycket. Den går att blanda med kakao till en chokladmousse eller med hallon i smoothie. Sötsuget är borta! Fantastiskt!
Hjälp mig vara nyttig hela vägen fram!!!

Svara
Emma 1 november, 2013 - 22:38

Kärlek
Vatten
Sömn

Svara
Angelica 2 november, 2013 - 16:58

Hallon är mitt bästa superbär, gör allting gott 🙂 Äter det i princip varje dag – i smoothies, till pannkakor, i sallad, som dom är, med grädde… osv.
På lyxkonsumtionssidan älskar jag shirataki- eller sjögräsnudlar. Med dom i köttfärs- eller carbonaran smakar det precis som vilken pasta som helst, vilket är perfekt ibland 🙂

Svara
Camilla R T 2 november, 2013 - 22:08

Finn Crisp såklart!
Perfekt om man är lite små hungrig eller bara sugen på något riktigt gott! 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More