Ekologiska-natpasar
köttfärssås paleo

 

Dagens lunch: köttfärssås med sötpotatis och sallad.

Tidigare vägrade barnen köttfärs utan grädde eller creme fraiche. Men eftersom jag oftast lagar maten och själv undviker mejerier, har jag försökt få en ändring på detta. Det tog ett tag och några olika varianter, men nu har jag lyckats:

 

Mejerifri köttfärssås
1 hackad gul lök
2 klyftor pressad vitlök
2 rivna morötter
500 gram nötfärs
1 förpackning ekologiska krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 skvätt rödvin
Några matskedar ekologisk lantbuljong
Salt, peppar, örter

 

sallad paleo

Nu ska jag bara försöka få barnen att äta detta också…

 

12 kommentarer

  1. Så lustigt det kan va. Min mamma har aldrig haft någon mjölkprodukt i köttfärssåsen under hela min uppväxt så jag tyckte det va jätte konstigt när jag någon gång blev serverad köttfärssås med grädde i. Smakade inte alls bra. Och det är ju bra, så här i efterhand. 🙂

  2. Brukar göra sötpotatispommes frites, att kalla saker för pommes frites brukar vara ett sjukt effektivt sätt att få barn att äta grejer hehe… Brukar fungera fint att byta ut grädden mot vegansk yoghurt eller soyagrädde, och om man också byter köttet mot Quorn så har du en helt vegansk rätt! Inte dumt alls! Tack för goda recept och fina bilder!

  3. håller på att laga detta just precis nu. är helt övertygad om att det blir gott. dina recept är alltid en succé! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*