naturlig träning

Löparhjälp sökes!

av Cecilia Folkesson

Börjar bli lite stressad inför mitt första lopp på lördag. Jag har aldrig sprungit ett lopp tidigare (förutom när jag gick i högstadiet, men det kan ju knappast räknas.)

Jag är inte stressad inför själva prestationen, utan för allt runt omkring. Ska jag palla springa 1 mil utan hörlurar? Kommer jag frysa om fötterna i mina Fivefingers? Är det dags att skaffa en sån där fånig löparjacka nu? Långärmat? Kortärmat? Strumpor?

HJÄLP MIG! Vad behöver man ha på sig för att springa 9 kilometer i lera i oktober?

 

Du kanske även gillar detta

17 kommentarer

sukkersensitiv 2 oktober, 2013 - 09:32

Hej Cecilia
Løb her om efteråret kan være tricky – men du kommer ikke til at fryse i dine sko – men lange tynde bukser – en kortærmet med en jakke som på fotoet ovenfor er en rigtig god ting. Jeg har derudover en merinould halsduka på og tynde handsker til start, smider dem på turen. Løber altid den første km i et løb uden musik, men tænder derefter når jeg er inde i en rytme. God tur 😀

Svara
sukkersensitiv 2 oktober, 2013 - 09:35

Buff hedder merinould røret til halsen – kan bruges til både hovede og hals – uundværgligt her til efterår og vinter :0)

Svara
Cecilia Folkesson 2 oktober, 2013 - 10:40

Tack för alla bra tips!

Svara
Jenny 2 oktober, 2013 - 09:40

Kortärmad borde blir bra. Själv springer jag alla lopp kortärmad så länge temperaturen är över 2-4 grader. Sprang lidingöloppet i lördags i linne och då var det typ 6-7 grader. Frös inte alls 🙂 ett par handskar skulle jag föreslå. Jag fryser ofta om händerna när ja springer i kylan. lycka till!

Svara
Cecilia Folkesson 2 oktober, 2013 - 10:40

Smart med handskar! Tack för hjälpen 🙂

Svara
Annika 2 oktober, 2013 - 09:41

Kul med tävlingar! jag har sprungit några nu, och det är väldigt beroende på väder. jag tror nog att ett par ullstrumpor i tåskorna är att rekomendera.
Sen får du avgöra beroende på temperaturen vad du har på överkroppen, och hur mycket du svettas/fryser.

jag skulle valt underställströja och vindjacka. om det är lite kyligare en t-shirt ovanpå underställströjan. Annars ett tunnare lager-två-tröja och vindjacka.

jag kör ALLTID musik när jag springer, alltid alltid.

Svara
Cecilia Folkesson 2 oktober, 2013 - 10:44

ok! tack 🙂 Jag gillar också mysik, men nu är det massa hinder, krypa etc så tänker mig att hörlurarna blir i vägen?

Svara
Johanna 2 oktober, 2013 - 09:58

Vad är det för löparjacka på bilden? Så snygg!

Svara
Cecilia Folkesson 2 oktober, 2013 - 10:44

Nike, men minns inte vart jag hittade den…

Svara
Anna 2 oktober, 2013 - 10:12

Billiga fingervantar att ha i början av loppet, och som du kan slänga längs vägen. En regnponcho eller sopsäck att ha i starten, eller en gammal tröja, så håller du värmen, och kan ta av och slänga strax innan du sticker iväg.

Jag hade valt långa tights, och en långärmad funktionströja (ev kortärmad istället, om det är ca 10-15 grader och sol). Inget mer.

Svara
Cecilia Folkesson 2 oktober, 2013 - 10:45

ok! tack!!

Svara
Terese 2 oktober, 2013 - 10:30

Kul med tävling! 🙂 Jag skulle inte valt musik på tävling, det är bara i vägen…. Däremot har jag för det mesta musik när jag tränar. I klädesväg hade jag valt knälånga tights, som slutar strax under knäet. Beror på temperaturen förstås… Varmare än 10 grader, så korta tights. På överkroppen endast sport-BH med tunn löparjacka över. Vid varmare väder, funktions t-shirt eller sportlinne. Ev vantar, (själv fryser jag ofta om händerna). Lycka till! Kommer går hur bra som helst! 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 2 oktober, 2013 - 10:45

Tack för alla tips 🙂

Svara
Rebecca 2 oktober, 2013 - 13:20

Ikke musikk på denne slags konkurranse. Asfalt/Gateløp, ja. Terreng/Hinder, nei. Det har jo noe med sikkerheten å gjøre, andre løpere, sladdar som henger seg fast i grenar etc etc….

I klesveien hadde jeg valgt 2XU Compression lange tights, tynn Helly Hansen superundertøy-trøye. Og billige vanter som noen annen her foreslo. Det er litt tricky det der, for det er kallere i skogen OG du kommer bli våt. Fryser du litt før start så vet du at du har riktig klær på deg. 9 km er ju ikke så langt så det er fort over 🙂 Husk skift i mål og lykke til!

Svara
Melissa Spania 2 oktober, 2013 - 13:35

Å så kult!

Jeg elsker hinderløp!
Da jeg løp i Norge i våres var det kaldt og minusgrader i vannet. Hansker er et must og jeg var glad jeg løp i ulltrøye. Se her for bilder: http://www.melissaspania.no/jeg-et-ekte-raskinn/

Stilte også i noen andre løp i sommer her i Spania, men det var varmt. Likevel, mange løp med hansker for vann og gjørme.
http://www.melissaspania.no/me-the-xtrem-runner/

Uansett, lykke til! Gleder meg til å se bilder!

Svara
Sofia 2 oktober, 2013 - 23:06

Stooooooort lycka till! Springa lopp är sjukt kul och jättemotiverande. Du kommer vilja göra det igen efter:) Jätteroligt att folk hejjar på en.

Givetvis, kläder efter väder. Är det en solig dag räcker det med sportbh + tshirt/underställströja och löpartights. Är det kallar eller blåsigt, kör hellre på flera lager än en tjock tröja. Kan tänka mig att du kommer klara dig med ett underställs + tshirt ovanpå, om loppet går mitt på dagen! Du kan springa med hörlurar om du vill. Göm sladden innanför kläderna så störs du inte. Du kan köpa en billig mobilhållare att sätta på armen på stadium. Har ingen erfarenhet av fivefingers, tror inte att du kommer bli kall. Snarare halkig om det är lera.

Svara
www.Uppochhoppa.se 3 oktober, 2013 - 13:13

*underställströja *Tunna handskar *Pannband (ev om kallt!) And your are all set!
Tänk positivt, spräng dig inte genom att rusa i början, värm upp med lite stegringslopp (spring ca 100 meter stegrande fart, från långsamt till 90 % av max några gånger) innan så du får igång både anaeroba och aeroba systemet. Ha roligt! Ta in allt runtomkring, le och peppa medtävlande. Hitta en affirmation “stark och pigg!” etc som du tar till om det blir motigt. Tänk att lera är din bästa vän. Korta steget i uppförsbackar. Spring med stolt hållning. Kämpa och VÅGA ta ut dig!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More