Kokossmör med cacao nibs – godare än godis

av Cecilia Folkesson

En ny omgång kokossmör gjord! Denna blev med cacao nibs. Så enkelt, och så gott!

Såhär gör man:
• Häll en påse riven kokos i en matberedare
• Mixa tills kokosen blivit flytande. Tar 5-10 minuter (beroende på matberedare)
• Mot slutet, häll i 1-2 msk cacao nibs. Mixa en lite stund till.
• Häll upp på  burk

Kokossmöret stelnar efter ett tag. Vill man ha det mjukare är det bara att ställa i lite varmt vatten. Eller flyttar man till ett land med varmare klimat och har perfekt kokossmör hela tiden. Funderar på sistnämnda.

Enjoy!

20130922-201358.jpg20130922-201403.jpg20130922-201409.jpg

Du kanske även gillar detta

13 kommentarer

AnnKatrin 22 september, 2013 - 20:52

Men vad kan jag ha det till?

Svara
Cecilia Folkesson 23 september, 2013 - 20:19

Jag brukar äta det som det är 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 23 september, 2013 - 20:19

Man kan ha en klick på pannkakor också, super!

Svara
Per Nissilä 23 september, 2013 - 09:36

Detta måste jag testa! 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 23 september, 2013 - 20:19

Det tycker jag 😉

Svara
Helena 23 september, 2013 - 12:23

Åh underbart, det måste jag testa, måste ju vara hur gott som helst till bananpannkakor och andra LCHF plättar. Och jag har ju turen att ha lämnat Sverige för Cypern 🙂 Tjohoo!

Svara
Cecilia Folkesson 23 september, 2013 - 20:20

Haha, lyllos!

Svara
Anna Haeggman 23 september, 2013 - 20:43

Ha ha… ja vad gör man inte för att få perfekt kokossmör varje dag utan krångel, Flyttar! 😀
Ha en fortsatt bra kväll!
Kram

Svara
Nadja Eleonora 25 september, 2013 - 21:09

Bara älskar kokossmör! Bäst med vanilj eller kanel och kardemumma (perfekt att ta en sked när maken slevar i sig glass och bullar haha!)
Blir dock totalt gaaaaleeeen (!!!) på att det stelnar, har inte tänkt på alternativet att flytta- ska framföra det på direkten! (Åtminstone halvårsvis så man slipper vinterdäck och snöskottning!)

Svara
AnnKatrin 19 oktober, 2013 - 20:41

Jag fick ett lr två problem, att först så blev det inget “smör” o det de blev möglade ganska snabbt 🙁
Vad gör jag för fel tro?

Svara
Cecilia Folkesson 19 oktober, 2013 - 21:46

Det blir rätt hårt. Man får värma det i vatten för att få den “smöriga” konsistensen. Mitt möglar inte? Kanske för att jag äter upp det för snabbt 😉

Svara
Sabina 20 april, 2014 - 22:47

Jag brukar göra egen kokosmjölk på kokosflingor. Tror du att det går att göra smör på kokosmassan/kokosflingorna som man silar bort?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More