”kokosnötsskålar”

När “same same but different” fick ett ansikte.

Kung Markattas kallpressade kokosolja kostar ca 49:- för 225 gram. Smakar tyvärr som den kostar.
Cocoas kallpressade kostar ca 229:- för 500 gram och är fantastiskt god!

Markattas använder jag som hudkräm, rengöring och hårinpackning. Cocosas i kokoslatte, smoothies och te.

Vilken är din kokosfavorit?

52 kommentarer

 1. Jag använder kokosfett från Biofood. Den är billig, och lukt- och smakfri. Och jag använder den till allt möjligt, både i och utanpå kroppen.

 2. Jag tycker den kallpressade från Holistic är god. Även den cocosa du visar är bra. Kung Markattas har jag ännu inte provat faktiskt.

 3. Köpte den Cocosa allra först. Eftr ha sett den här hos dig faktiskt. Sen köpte jag Markattas. Och jepp. Att jag blev besviken är väl en underdrift. Blir en beställning på rätt sort snarast. Tackar för tipset om va jag kan använda Markattas till istället. Så är det inte helt utslängda pengar. 😉

  Ha de gott!

 4. Jag kör biofoods när jag steker eller har den i varm dryck och aman pranas kallpressade när jag ska äta den kall, ha i smoothies eller huden/håret. Biofoods är upphettad samt pressad från torkad kokos, därför den är så billig. Kung Markattas provade jag en gång, riktigt äckligt! Fick faktiskt slänga den då den luktade hemskt även på huden, men tydligen hade de problem med vissa batcher så kan fått en otursbatch.

  1. Samma här. Två burkar som smakade riktigt illa. Oanvändbara på huden till och med. Fick dock tillgodokuponger av dem. Två burkar köpte jag som var okej men intr så ljuvliga som andra dyrare märken jag provat.

   1. Jag vill tipsa om Biona kokosolja. Jag har hittat den på Ica LIljeholmen, Stockholm. Så andra Ica borde kunna ta in den.
    200g 69 kr kilopris 345
    400g 109 kr kilopris 272,50
    800g 189 kr kilopris 236,25
    Och enligt shenet är 100 ml ca 80g och 100g ca 125ml. Då är det lätt att jämföra med andra och den är väldigt prisvärd.

    Jag har dock bara testat den en gång men då var den så där ljuvlig som kokosolja ska vara så be er Ica ta hem så ni kan testa.

    http://www.biona.co.uk/page-204.html

 5. Har en kallpressad från superfood, den är inte speciellt god… Kanske ska testa som hudkräm istället! 😉

 6. Jag instämmer, Markattas är vidrig och Cocosa är godast! Ett tips, Vitaminvaruhuset .se har Cocosan för 163:- inklusive frakt 🙂

 7. Vad bra att du lägger ut bilder och jämför. Ibland är det svårt att hitta produkter när man bara får ett namn. Jag har köpt Markatta, det var ju bra att det finns en som är bättre. Tack för det!
  Jag undrar också, när jag köpte Markattas kokosoljan, så var den alldeles genomskinlig och rinnande. När jag använt den ett tag så stelnade den. Varför då?

    1. Hur ska jag hålla den flytande? Vilken temperatur ska det vara då? Och vid vilken temperatur blir den hård?

 8. Hej, jag vill inte ha cocossmak på kaffet, jag använder därför Cocosas utan smak och lukt i min kokoslatte, anses det vara mycket sämre? För mig är det viktigt att jag gillar mitt morgonkaffe så jag lär fortsätta så, älskar det. Brukar steka i det med smak, tex när jag gör lite asiatiska grytor. Bodystore säljer just nu Cocosa med smak för 130 kr (ordinare pris 163 kr).

 9. OBS kokosfett blir flytande redan vid 26-27 grader
  (inte vid 37 som du skriver ovan). Därför heter det ju kokosolja egentligen…

 10. Jarrow Formulas, Extra Virgin Coconut Oil fra Iherb er god, nesten like god som Cocosa 🙂 Tips ved bestilling; bestill flere små forsendelser enn en stor. Da får du billigst frakt (4$) og ingen toll. (I norske kroner betyr det under 200kr og under 2kg)

 11. Jag har använt Markattas sedan jag började med LCHF för ett drygt år sedan och är nöjd med den. Jag har också en burk med Cocosa som jag användar ibland och märker ingen större skillnad.

  1. Det är ju inte smaken utan märket de gnäller över, Svenska folket är världens mest märkesberoende folk -vilket många företag utnyttjar och därför kan sätta högre priser.

 12. Hej Cecilia! Det här med att använda kokosfett som hudkräm, jag har använt det någon månad nu och huden mår verkligen bra av det, MEN mina kläder luktar så illa! Ett plagg som har varit i kontakt med kroppen efter att jag har smörjt in mig går absolut inte att använda en dag till för det stinker verkligen. Härsket fett antar jag? Upplever inte du detta? Vad ska man göra?! Det tar ju emot att gå tillbaka till bodybutter… Mandelolja funkar lika dåligt, kläderna luktar. Du som har en hel hög med läsare, skulle inte du kunna slänga ut en fråga? Eller tips på annan bra fet smöja till min torra vinterkropp! Kram och god jul från Pernilla

  1. För mig fungerar ekologiskt sheasmör fantastiskt bra. (Jag tycker också att kokosoljan luktar illa, på samma sätt som du beskriver.) Använder sheasmör från Crearome just nu. Det smälter fint, luktar neutralt och är drygt. Huden blir mjuk och smidig. Går att doftsätta med en droppe eterisk olja om man vill. Lycka till!

   1. Hej
    Är också nybliven glad kokosdeo användare- tål den bra och älskar kokosdoften! Använder även kokosolja i matlagning bakning OCH som kroppslotion. Mitt problem är detsamma- att kläderna börjar lukta unket av oljan! Även efter tvätt luktar de illa. Trist! Måste jag sluta använda kokosolja eller har inte någon en lösning på problemet?

 13. Köpte en burk Markattas Kokosolja häromdagen just för att använda på kroppen, men det funkar inte så jäkla bra. Vet inte om det beror på att kokosoljan “klaschar” med min naturliga kroppslukt eller något, men luktar så fruktansvärt illa. När jag smörjt in mig så luktar jag härligt med kokos i kanske upp till 60 minuter, men sen börjar det lukta typ… kräks är väl det närmsta jag kan beskriva lukten. Tips på vad jag kan göra för att ändå använda upp burken? Vill inte ha den i maten dock!

 14. Har knäckt nöten med kokosolja.
  Det betor på fabrik och land.
  Alla billiga kokosoljor kommer från Sri lanka
  Och dom som är dyrare från Filippinerna.
  Sri lanka fabriken har en bi smak som jag tycker påminner om bensin. Därifrån kommer bla kungmark. Voltär,mfl
  Filippinerna dom har en renare smak och ingen bismak. Cocosa, superfruit,holistic mfl

 15. Ja. Visst luktar kokosolja typ kräks på hud o kläder? Är det någon som vet om det är skillnad på olika sorter?

 16. Men åh! Jag har bara kokosolja utan smak då det förstör mitt fettkaffe annars. Men hur mycket sämre är den då den inte är kallpressad? 🙁

 17. Har en liten tanke här i och med att cocosolja är bakteriedödande,o döda bakterier luktar troligtvis död ,cocosoljan kanske blir mättad så att säga,Om man anväder ex klorin,efter ansvisningar som bakteriedödande och inte klorinet sköljs/ torkas av har du hm döden där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*