Hur man minskar matstressen.

av Cecilia Folkesson

Vi har börjat med något nytt hemma. Vi står för maten varannan vecka. Denna vecka planerar, handlar och lagar min man mat varje dag. Regeln lyder: inget gnäll på vad som serveras. Hitills har det gått över förväntan.

Känns jättebra att kunna släppa allt som har med planering av mat, inköp av mat och matlagning att göra  under en hel vecka.

I vanliga fall funderar ju vi båda konstant på detta. Vem ska handla, vad ska vi äta, har vi mat hemma? Sen kanske det inte blir lika roligt nästa vecka när det är min tur, men en veckas köksledigt väger upp.

 

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Angelica - Vardagsliv med LCHF 13 augusti, 2013 - 21:20

Perfekt! Vi har också börjat med liknande upplägg, att dela upp ansvaret varannan vecka. Just nu har vi fortfarande lite semester, så det blir lite blandat. Men som du säger, det är skönt att slippa det hela tiden! Fast vi inbegriper lite mer än bara maten 😉

Svara
Cecilia Folkesson 14 augusti, 2013 - 10:10

Har tänkt att smyga in det också 😉

Svara
Fannys Frihet 13 augusti, 2013 - 22:19

haha roligt! men mat på bordet blev det iaf! 😉
otroligt bra tips iaf, värt att överväga!

Svara
Cecilia Folkesson 14 augusti, 2013 - 10:11

jag blev väldigt nöjd 🙂

Svara
Petras familjeliv - med LCHF och träning 14 augusti, 2013 - 06:54

Hemma hos oss är det maken som lagar maten 4 dagar i veckan (då han kommer hem först från jobbet) och jag lagar de resterande 3 dagarna. Handlingen däremot står jag för till 90%.

Svara
Cecilia Folkesson 14 augusti, 2013 - 10:11

Låter som ett rättvist upplägg 🙂

Svara
Jenny Sundberg 14 augusti, 2013 - 10:29

Vilken bra ide! äter era barn samma mat som er eller hur gör ni?Har du gett dina barn välling ? Jag har ju tyvärr det, men ska prova att göra en egen glutenfri variant eftersom jag märker att hon blir dålig i magen! Jag äter inte mjöl skit så varför ger jag det till mitt barn, jag skäms!tack för en bra blogg!!

Svara
KikkiSandström 14 augusti, 2013 - 12:11

Ser ju helt fenomenalt ut och verkar vara ett bra “recept” mot matstress. Den idén köper jag. Ska testa den på resten av familjen.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More