”kokosnötsskålar”

Vi har börjat med något nytt hemma. Vi står för maten varannan vecka. Denna vecka planerar, handlar och lagar min man mat varje dag. Regeln lyder: inget gnäll på vad som serveras. Hitills har det gått över förväntan.

Känns jättebra att kunna släppa allt som har med planering av mat, inköp av mat och matlagning att göra  under en hel vecka.

I vanliga fall funderar ju vi båda konstant på detta. Vem ska handla, vad ska vi äta, har vi mat hemma? Sen kanske det inte blir lika roligt nästa vecka när det är min tur, men en veckas köksledigt väger upp.

 

8 kommentarer

  1. Perfekt! Vi har också börjat med liknande upplägg, att dela upp ansvaret varannan vecka. Just nu har vi fortfarande lite semester, så det blir lite blandat. Men som du säger, det är skönt att slippa det hela tiden! Fast vi inbegriper lite mer än bara maten 😉

  2. Hemma hos oss är det maken som lagar maten 4 dagar i veckan (då han kommer hem först från jobbet) och jag lagar de resterande 3 dagarna. Handlingen däremot står jag för till 90%.

  3. Vilken bra ide! äter era barn samma mat som er eller hur gör ni?Har du gett dina barn välling ? Jag har ju tyvärr det, men ska prova att göra en egen glutenfri variant eftersom jag märker att hon blir dålig i magen! Jag äter inte mjöl skit så varför ger jag det till mitt barn, jag skäms!tack för en bra blogg!!

  4. Ser ju helt fenomenalt ut och verkar vara ett bra “recept” mot matstress. Den idén köper jag. Ska testa den på resten av familjen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*