”Julrecept-ebok”

Min absoluta favoritfrukost: kokosgröten. 

Knäck två ägg i en liten kastrull. Häll i 1,5 msk kokosmjöl, knappt 1 dl kokosgrädde, lite salt, kardemumma och vaniljpulver. Blanda med visp på låg värme tills bra konsistens.

Servera med bär, en skvätt kokosmjölk, och riven kokos.

Enjoy!

17 kommentarer

  1. Hej! Kanske en dum fråga, men är kokosmjöl detsamma som kokosnötsmjöl? Sen undrar jag var man kan köpa kokosgrädde? Å vilken kokosmjölk du använder? =)

    Mvh Susanne

  2. Hej ska absolut testa kokosgröt till frukost men vilket kokosmjöl använder du? Jag vet att det finns 2 varianter. Det ena som bla bodystore säljer heter Aman Prana och har omkring 9 g kolhydrater/100g. Det andra tex risentas kokosmjöl innehåller runt 15g kolhydrater/100g. Har för mig att det är lite skillnad mellan mjölerna när man bakar/använder dem. Eller funkar båda varianter?

  3. Det här är numer min dotter på 6 månaders favorit middag (förutom bröstmjölken). Jag äter som du och är väldigt noga med min kost och vill så klart inte att min dotter ska äta mat som inte är bra för hennes hälsa…många i min närhet tycker att det är otroligt konstigt att hon inte får vanlig gröt eller vällning. Ja stackars barn säger jag, som inte får pulver utspätt med vatten eller svälda gryn utan näring. Hon får istället i sig protein, bra fetter och vitaminer från bär, stackarn!

  4. Pingback: Kokosgröt med jordgubbar och kokosmjölk | Safurseys matblogg
  5. För de tillfällen man inte har kokosmjölk hemma så har jag kommit på att det funkar lika bra att ersätta den med en matsked kokosfett, en msk smör och lite vatten. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*