Ekologiska-natpasar

Jordgubbspaj Paleo / LCHF

Pajskal
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
0,5 dl sötmandel
1 msk fiberhusk
50 gram kokosfett eller smör
1 ägg
Lite salt
1 krm vaniljpulver

Mixa de torra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt rumstempererat smör/kokosfett och ägget. Mixa tills det blir en bra deg. Tryck ut i en pajform. (eller lägg i frysen en stund och kavla ut mellan 2 bakplåtspapper) Nagga med gaffel och förgrädda i ca 10 minuter på 175° C.

Fyllning
Jordgubbar
1,5 dl kokosflingor
1 ägg
2o gram smält smör eller kokosfett
1 krm vaniljpulver
Hackade nötter

Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda kokos, ägg, smält kokosfett/smör och vaniljpulver. Lägg på jordgubbarna på det förgräddade pajskalet. Smula över kokosröran och strö sist över de hackade nötterna. 175°C i ca 10 minuter, eller tills kokosen har fått färg.

Servera med vispad kokosgrädde.

SÅ gott!

20130716-222429.jpg

5 kommentarer

  1. Pingback: Skolavslutning | Carpe Diem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*