”kokosnötsskålar”

Har ni kollat vad som står på baksidan av er förpackning proteinpulver? Innehåller det aspartam är det en bra idé att byta. Kolla även efter andra sötningsmedel. Sukralos brukar va en ersättare till aspartam. Inte lika dåligt rykte, men antagligen inte så mycket bättre för det.

Det har visats i djurförsök att vissa sötningmedel har framkallat både cancer och epileptiska anfall och kan påverka halten av vissa signalsubstanser i hjärnan som i sin tur påverkar hjärnans funktion och i detta fall djurens beteende.

Nu handlar detta om större intag av sötningsmedel än vad vi får i oss, därav godkänt av livsmedelsverket. Men livsmedelsverket vill ju att vi äter margarin framför smör. Så man kanske ska ta det med en nypa salt.

Stevia
Nu kommer det fler och fler proteinpulver sötade med stevia. Stevia höjer inte blodsockret (man skapar inte det fettlagrande hormonet insulin). Och det marknadsförs som ett naturligt sötningsmedel direkt från växtens blad. Men innan det hamnar i proteinpulvret utvinns det ur bladen med hjälp av lösningsmedel. Inte så naturligt. Vill man bli av med sitt sockerbegär är det bästa att skippa all sötning. Även stevia.

Holistics har ett proteinpulver helt utan socker, sötningsmedel eller artificiella smakämnen. Finns i vanilj, jordgubb och choklad. Läs mer om Holistics proteinpulver här.

Finns här

 

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

13 kommentarer

 1. Sweetleaf har ju dock steviadroppar som utvinns via vatten och filtrering, de kör jag på ibland om jag vill söta något.

 2. Er det en spesiell grunn til at du ikke nevner produktene fra Naturlig Näring? Spør fordi du tidligere har promotert de på bloggen:)

 3. Hej Cecilia!

  Jag köpte holistics protein med vaniljsmak efter att jag hade sett det på din blogg och jag hade letat efter ett utan sötningsmedel och tillsatser väldigt länge. Blev ganska besviken på hur förbaskat äckligt det var när jag testade det första gången. Har du något bra tips hur jag ska blanda det?
  Jag testade med osötad mandelmjölk och färska hallon men det var inte alls gott.
  Jag gillar att ha med mig det till jobbet ibland som frukost om jag inte har förberett annat. Ibland även att ta efter träningen när jag inte orkar laga mat.
  Tack för en bra blogg!

  1. Hej Emma! Det är ju lite grejen med Holistics. Det smakar inte socker. Men jag brukar stavmixa med vatten, lite blåbär och vaniljpulver. Eller hallon och lakritspulver (kung markattas) Och man vänjer sig 😉
   Lycka till!

 4. Hej! Kan också tipsa om att Holistic nyligen släppt smakerna citrus, päron och banan/kokos under namnet “Shirins protein” – där jag tycker de båda förstnämnda är okej, päron smakar nästan piggelin.

  Jag blandar ofta proteinpulvret med 0,5-1 dl kokosmjölk och 1,5-2 dl vatten när jag inte är nära en mixer och kan göra mer som en smoothie (typ mellanmål på jobbet, inför träning direkt efter jobbet etc). Bra snabbmellanmål, gott med kokossmaken, mättar lite bättre, får krämigare konsistens – än om man bara blandar med vatten eller blaskigare vätskor;).

 5. Har ingen större koll på proteinpulver (och har inte kollat länken än) men de jag tidigare hittat innehåller antingen vassle eller någon form av ärt/bönprotein. Har hittills mixat varm kokosmjölk med rått ägg och chiafrön och i bland banan men det är inte så lätt att ta med sig…

 6. Hej ! Min fråga är om holistic proteinpulver är verkligen utan sötningsmedel och socker eftersom jag har magkatärr så är jag noga med socker och sötningsmedel. Den andra frågan är om jag kan dricka proteinpulver utan socker och sötningsmedel på grund av att jag har magkatärr?
  Tack på förhand! Sami

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*