pulled beef cognacsås

Pulled beef med cognacsås

av Cecilia Folkesson

Detta går omöjligt att tröttna på. Jag skulle kunna äta det varje dag. (men tyvärr inte ur ekonomisk perspektiv)

Jag köpte en köttbox från Gröna Gårdar för ett tag sen och har fortfarande några förpackningar kvar i frysen. Allt kött man beställer därifrån är gräsbetat. Alltså från djur uppfödda på gräs, och inte spannmål.

Bara att lägga i kylen på lördagskvällen, och sätta in i ugnen på 120 grader på söndag morgon. Och där får den ligga i 6-8 timmar. Ju längre desto godare.

Och det är bara att slänga i vad man har hemma.

 

Pulled beef

1 bit nötkött
1 gul lök
4 hela vitlökskyftor
1 skivad morot
3 lagerblad
0,5 dl rött vin
3 msk olivolja
1-2 msk soja
Kryddpeppar, vitpeppar och salt

Sätt ugnen på 120°C. Klyfta löken och skiva morötterna i tjocka skivor. Lägg köttet i gjutjärnsgryta, häll över oljan, vinet och sojan. Lägg i lök, vitlök, morötter och kryddor. Sätt in i ugnen mist 6 timmar. Gärna 8. Har du en Crockpot, sätt den på “low” och 8 timmar.

 

Cognacsås
3 dl grädde
1 msk kinesisk soja
salt + peppar
1-2 msk cognac (tex Grönstedts)

När köttet är nästan klart, ta några skedar av spadet och häll i en liten kastrull. Slå på grädden. Koka upp och låt sjuda några minuter. Smaksätt med soja, cognac, salt och peppar.

Servera med kokta eller ugnsrostade grönsaker.

 

Du kanske även gillar detta

7 kommentarer

Per Nissilä 23 juni, 2013 - 21:09

Och har man inte riktigt 6-8 timmar och ändå vill laga något så gott så kan man skaffa en tryckkokare 😉

Svara
Cecilia Folkesson 23 juni, 2013 - 21:21

Fast man behöver ju inte va hemma 😉

Svara
Per Nissilä 24 juni, 2013 - 13:25

Det är sant. Och så är det ju något speciellt med doften efter ett storkok. Det missar man med tryckkokare.

Svara
Mamma Monica 24 juni, 2013 - 13:39

Ser mkt gott ut!

Svara
Kikki Sandström Inspiratör o Coach 24 juni, 2013 - 17:23

Verkar jättegott och något jag tänker prova. Men berätta vilken slags gryta och om grönsakerna ligger med hela tiden.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More