”kokosnötsskålar”

Det känns som man inte gör något annat än att laga mat. Och ungarna är gnälliga och vill bara ha köttbullar och makaroner. Varje dag. (Vilket dom inte får)

Så här kommer ett tips!
Ha kött i frysen. Gröna gårdar är det bästa, men vill man köpa billigare kött brukar det finnas kort datum med rabatt. Köttrea! Låt sen barnen göra jobbet. När mina barn hjälper till med maten gillar dom den oftast automatiskt. Annars inte.

1. Ta fram en järngryta, lergryta eller kastrull på morgonen.

2. Ta vad som finns hemma: tex lök, vitlök, tomater, morötter och/eller rotfrukter. Hacka och lägg i grytans tillsammans med köttet. Häll på lite olivolja och en skvätt rödvin. (vatten går lika bra). Krydda.

3. Blanda runt allt och sätt in i ugnen på ca 120°C i 6-8 timmar. Vänd på köttet någon gång under tiden. På eftermiddagen/kvällen är maten klar.

Supersmidigt och supergott!

 

20130615-124948.jpg

20130615-125124.jpg

4 kommentarer

  1. Hm, 6-8 timmar – hur vet man när det är klart?? 2
    Timmar kan väl göra rätt stor skillnad, vill ju inte riskera att det blir torrt!

  2. Och en fråga till – du lät väl köttet tina till rumstemp innan du la in det – eller tog du det rätt från frysen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close