vitkål med ingefära

Vitkål med ingefära, vitlök och cashewnötter

av Cecilia Folkesson

En ny mejerifri favorit!

Färsk vitkål med ingefära, vitlök och cashewnötter

– Strimla vitkålen
– Skiva några vitlöksklyftor
– Hacka en halv röd chili
– Riv lagom med ingefära (någon cm)

Gör såhär: Stek vitkål, vitlök, chilli och ingefära snabbt på hög värme. Mor slutet, lägg i cashewnötter eller mandlar. Häll på lite Kikkoman soja och pressa sist över lime.

 

Servera med kyckling eller lax. Eller är som det är. Svingott!

 

vitkål med cashewnötter

 

Du kanske även gillar detta

10 kommentarer

Julia 20 maj, 2013 - 23:10

Låter gott! Synd på sojan bara, funkar ju inte med paleo… Men får hitta på nån annan smaksättning. 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 21 maj, 2013 - 08:49

kör med salt då. Samma sak.;)

Svara
Kikki Sandström Inspiratör o Coach 21 maj, 2013 - 19:19

Verkar jättegott – delar vidare!
// kikkisandstrom.se

Svara
sagajo 21 maj, 2013 - 21:37

Åh det blev jättegott! Jag skippade sojan men använde några droppar sesamolja istället.

Svara
Cecilia Folkesson 22 maj, 2013 - 10:18

DEt lät ju ännu godare!

Svara
Sabine-Välbefinnaren 21 maj, 2013 - 21:47

Tack för tipset. Det låter verkligen super mumsigt. Ska provas. Ha det gott.

Svara
Marie 22 maj, 2013 - 15:54

undrar om du har lime i? Den är med på bilden 🙂

Svara
Lina 30 januari, 2014 - 11:30

Hade i kokosmjölk, blev supergott! 🙂
Tack för all inspiration!

Svara
Helén Läbom 12 augusti, 2014 - 18:07

Hej!
Har precis hittat din sida….såå mkt goda recept! Har precis testat att göra Vitkål med ingefära, vitlök o chili o det var som du sa svingott…;)

Svara
Bente Gabrielssn 4 januari, 2015 - 12:31

Hej Cecilia!

Så fantastiskt god! Gjorde en kombo av soya samt sesamolja som Sagajo tipsade om, himmelskt. Ser också denna rätt som en utmärkt stomme till wok om man tex vill lägga till kyckling eller annat kött.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More