”kokosnötsskålar”

Några av familjens favoriter:

Vaniljpulver
Perfekta att ha i rysk yoghurt och smoothies.

Sparris
Lägg på grillen, servera med olivolja, salt och peppar

Anthon Bergs
Den absolut godaste mörka chokladen som finns i vanliga mataffärer. Slår Lindts med hästlängder.

Jordgubbar
Svenska jordgubbar redan?? Barnen älskar.

Riven kokos
I yoghurten, smoothien och till kokostopparna.

Vispgrädde
Ju större, desto bättre. Men köp inte dom med plastlock.

Rysk yoghurt
Häll i lite vaniljpulver, kokos och bär till frukost. Bra tips till barnen. Det tar bara några mornar, sen har dom glömt yoggi för längesen.
Perfekt till kalla såser. Inte lik syrlig som turkisk och grekisk.

Mandelsmör
I yoghurten, i kokosgröten, eller bara med sked direkt ur burken.

Kokosnöt
Dela och njut. Skaka innan och kolla så det finns vatten i den.

Fänkål
Skiva, in i ugnen med olivolja, salt och peppar. Servera tillsammans med kött och bea. Eller aioli.

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

2 kommentarer

  1. Jag har lärt mig att fänkål alltid är ekologisk, den har inga naturliga fiender (otroligt nog). Fänkål bör nog alla äta mer av! Tror den är smaskens i fisksoppa också.

    Angående den mörka chokladen kan man ju nämna att många chokladmärken består av fettreducerad kakao och vanligt raffinerat socker. Jag försöker alltid hitta mörk choklad med vanlig kakao och råsocker. Försöker också undvika mörk choklad som har socker som första ingrediens (istället för kakao). Oftast innehåller dom dyrare chokladmärkena mer kakao än socker.

    Och föredömligt av dig att låta barnen också äta riktigt mat! Man (jag) blir så trött på alla mammor som matar barnen med bröd, pasta, margarin, lightost och sockrig yoghurt med motiveringen att “ovanlig” mat kan vara skadligt. Otroligt korkat.

  2. Mandelsmöret blir jag nyfiken på! är det som ett sött pålägg eller? är det inte massa kolhydrater i?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*