”kokosnötsskålar”

Fråga:
Om man tränar tidigt på morgonen, ska man äta något direkt efter? (olika beroende på träningsform? Räcker BCAA fram till kl 12 eller ska man ha något mer?) Om man tränar efter kl 20, ska man äta något efter det då? Funkar det att köra periodisk fasta endast de dagar i veckan när det “passar” med träning eller bör man köra en längre period?

Svar:
Jag tycker det är bästa att äta riktig mat, men bcaa kan funka om man absolut inte kan ändra tiden på sin träning. Det bästa är att träna precis före ätfönstrets början eller innan det sista målet mat. Det tar ett tag för kroppen att vänja sig vid periodisk fasta, så ju fler dagar i rad, desto bättre.

 

Fråga:
Var kan man köpa “No junk in the trunk” väskan som du har haft på din blogg?

Svar:
Snart kommer en webshop på bloggen. Där kommer det finnas : )

 

Fråga:
Jag undrar vad du tycker om lchf och graviditet? Hittar lite information ang ämnet!

Svar:
Jag tycker det det är jättebra om man drar ner på spannmål och socker, och äter så naturlig mat som möjligt. Det viktigaste under en graviditet är att man lyssnar på kroppen och äter mat för att må bra, inte för att gå ner i vikt.

 

Fråga:
Jag äter 800 kalorier per dag, kör fakir, äter max 5-10g kolhydrater per dag, finns det någon risk att kroppen “svälter sig”. I och med att jag får i mig tillräckligt med protein och bra fetter så borde inte det vara möjligt?

Svar:
Det låter väldigt lite. Har dålig koll på fakir. Någon annan som har bra koll?

 

Fråga:
Hur vet man att man har ätit tillräckligt när man kör periodisk fasta? Jag är rejält hungrig vid 11 (börjar äta 12) magen kurrar högt. Har jag då ätit för lite dagen innan?

Svar:
Min mage kurrade också jättemycket i början, men det verkar som det går över. Och magen kurrar ju när den börjar bli tom, så det är helt naturligt under periodisk fasta. Om du inte är ute efter viktnedgång, ät mellanmål också.

 

Fråga:
I’m wondering whether you could recommend some lunches that one can prepare at home and eat f.e. at the university during lunch break. We don’t have microwaves so these should be delicious cold meals! Thank you!

Svar:
Mackerel in tomato sauce, boiled eggs, tuna salad w/ mayo, avocados. Not super delicious, but good food ; )

 

Fråga:
Är det viktigt och isåfalll varför är det viktigt att äta på samma tider under periodisk fasta?

Svar:
Man ska sikta på att ha ungefär samma timmar varje dygn. Om du ändrar tiden för mycket, kommer du inte hålla dina 16 timmar (om det är vad du kör)

 

Fråga:
Vart går gränsen för låg kolhydratskost enligt dig? (Gram/dag).

Svar:
Stikt LCHF (för viktnedgång <20 gram kolhydrater /dag.

 

Fråga:
Vad saknar du som inte är tillåtet enligt lchf?

Svar:
Glögg och sushi!

 

 

Fråga:
Har kört Lchf ganska strikt nu ett tag, men går inte ned de sista kilona trots att jag tränar varje dag. Är ganska säker att det beror på min extrema hunger som gör att jag överäter, har svårt för att bli mätt. Äter VÄLDIGT mycket. Några tips på hur jag ska minska hungern utan att äta mer?

Svar:
Ett bra tips är att minska på mejerierna. Börja dagen med en rejäl äggfrukost. Du brukar man inte bli hungrig lika snabbt.

 

Fråga:
Vad är dina bästa tips för att gå ner i vikt? Förutom att äta LCHF, vilket jag redan gör

Svar:
Träna! Kombinera powerwalks med styrketräning och intervallträning.

 

Fråga:
Jo, precis som du tränar jag gärna och ganska mycket. Jag äter lågkolhydratkost och håller mig under 20 kh per dag. De sista två månaderna har jag praktiserat periodisk fasta och mår fantastiskt bra av det. Nu till min undran, min mens har uteblivit. Det jag blir lite orolig för är att kroppen uppfattar PF som svält och stryper funktioner som mensen. Kan det vara så tror du?

Svar:
Periodisk fasta får inte kroppen att ställa in sig på svält. Inte om du äter tillräckligt mycket mat. Men just att träna och äta under 20 gram kolhydrater känns lite lite. Testa att äta lite mer. Fyll på med tex lite rotfrukter, gönsaker, nötter och bär.

 

Fråga:
Har du tips på aminosyror, vilken sort? Tycker det är en djungel med alla tillskott och man vill ju inte stoppa i sig vad som helst ; )

Svar:
Bcaa i tablettform. Pulver innehåller oftast massa sötningsmedel.

 

Fråga:
Om man tränar tidigt på morgonen och kör PF med ätfönster 12-20 räcker det med aminosyror efter passet då?

Svar:
Du kan ta både före och efter.

 

Fråga:
Sen undrar jag om du har koll på magträning efter graviditet? Jag upplever att mina magmuskler inte riktigt gått ihop helt och hållet, kan jag ändå köra rutakuten med alla dess övningar eller är det BARA planka som gäller?

Svar:
Om magmusklerna inte gått ihop: kör bara plankan. Kolla med barnmorskan om du är osäker.

 

Fråga:
Hur är det med lchf och viktUPPGÅNG istället för viktnedgång? Eller snarare, hur anpassar man lchf bäst för en jämn, bra viktuppgång istället för viktnedgång? Är det ens möjligt?

Svar:
Håll dig över 20 gram kolhydrater per dag. Ät lite mer rotfrukter, grönsaker, nötter och bär. Ät när du är hungrig och tills du är mätt.

3 kommentarer

  1. Skaldeman kom på fakirbiffar då han ville vara av med sista kilona. Biffar består endast av kött och kryddor. Man äter sig mätt på dem under kortare period typ 7 till 14 dagar. UnderFemkollhydratOmdagen är liknande version som tillåter ägg,grädde och smör i en viss mängd.

    Både görs under kortare tid utan kalori restriktioner. Inga 800 kcl om dagen hursomhelst.
    Om man är frisk kan fakir/ufo rekommenderas en gång i halvåret som köt-detox. Ingenting för människor med ätstörningar och vriden kroppsideal.

    Googla gärna fakir biffar, ufo diet, Skaldeman biffar

  2. Ännu en fråga, hur avgörande är BCAA att ta vid träning i fasteperioden? Jag tränar normalt i ätfönstret, men en morgon i veckan tränar jag bodypump tidigt på morgonen och äter inte förrän lunch. Bör jag då äta BCAA före eller efter träning?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close