”kokosnötsskålar”
app bonde på köpet

 

Missa inte nya appen: “Få en bonde på köpet”. Man scannar ean-koden på varan och får tumme upp eller tumme ner. Den är till och med gratis, så in och ladda ner och börja scanna!

 

För att få plats på Bondehyllan krävs:

… att maten kommer från svenska bönder, men det är självklart inte så enkelt. Här kommer våra kriterier för att en matvara ska platsa på hyllan Bondehyllan.

1. Råvarorna ska till 100 procent komma från en svensk bonde. Djuren ska vara födda/kläckta, uppfödda och slaktade i Sverige. Om varan är packad utomlands så godkänner vi den, men en informationstext om detta kommer att presenteras i Appen när varan scannas.*

2. Att i sammansatta produkter ska huvudråvaran bestå av 100 procent svensk råvara.

3. Att alla kött- och fågelköttråvaror som ingår i en sammansatt produkt ska utgöras av kött och fågelkött från djur födda och uppfödda samt slaktade i Sverige. Definition av kött är den som gäller i aktuell EU-lagstiftning. All äggråvara som ingår i en sammansatt produkt ska komma från svensk äggproduktion

4. Att sammansatta produkter ska sammantaget bestå av minst 70 procent råvaror som odlats eller producerats i Sverige (det innebär att exempelvis müsli, yoghurt, m.m. kan innehålla viss del importerade råvaror, exempelvis nötter, bär m.m.).

* För svenska råvaror som bara finns i säsong (frukt och grönt) visar appen ”tummen upp” under svensk odlingssäsong. Resterande del av året visas ”tummen ner”. Vid omfattande skördeskador som menligt sänker produktionen i landet av en viss råvara visas en informationstext om detta i appen för den i normalfallet svenska produkten.
Källa: Bondepakopet.se

4 kommentarer

  1. Undrar om den är så bra den där appen? Läser att den inte tagit väldigt vanliga saker som bla Bregott, Keso och olika sorters mjölk. Kan det vara ett inkörsproblem eller funkar den bättre på mer ovanliga varor – eller är den så usel? En himla god idé annars och skulle gärna testa den.
    Anna
    http://blogg.omakastengods.se/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*