”kokosnötsskålar”
träning periodisk fasta

Dag 2 av mejerifritt och periodisk fasta avklarad. Idag var lättare än igår.

Jag kör fasta mellan 20:00 och 12:00, och äter resterande timmar. Då äter jag ungefär som jag brukar, kanske något mindre.
– Lunch runt 12:00.
– Mellanmål runt 17:00 (kokosfett, nötsmör, några nötter, bär, avokado etc.)
– Middag runt 20:00
I fyra veckor framöver kommer jag köra en mejerifri variant av LCHF, eller en fruktfri variant av paleo. Samma sak.

Idag avslutade jag fastan med styrketräning. Lite smått nervös gick jag till gymmet strax innan tolv. Hade inte ätit på 18 timmar. Är man under hela sin uppväxt matad med “man måste äta innan träning” känns det lite lustigt att gå till gymmet på tom magen. Tänkte yrsel, ingen energi, trötthet etc. MEN vad fel jag hade! Det gick över förväntan. Verkligen!  Körde ben och rygg så tungt jag orkade. Med massa energi och ork.

Kör igen imorgon lunch!

 

20130403-190647.jpg
20130403-190658.jpg

 

 

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

12 kommentarer

  1. Du inspirerar! Försöker uppbåda inspiration och motivation att göra detsamma! 🙂

  2. Jag är också sugen på att testa periodisk fasta. Får man lov att dricka under fastan? Vatten, te, kaffe? Gör det något om man kör fastan tex på vardagarna men som “vanligt” på helgerna? Förstör man mycket då? Har du andra tips hur man ska tänka mottages detta tacksamt 🙂

  3. Jag har oftast mer ork och energi när jag tränar under fasta än när jag tränar när jag har ätit, spännande det där hur kroppen fungerar egentligen!

  4. Hej! Det verkar som om flera (lchf-kännare) inte tar ställning till olivoljan. Men den måste väl vara ok? Både Frank Nilsson (lchf istället för doping) och Jonas Bergqvist verkar undvika den? Jag kan ha fel? Vad säger du?

  5. jag kör också fasta på ungefär samma tider som dig och kör styrkepass 3ggr i veckan och fäktning inkl. plyometriska övningar 3ggr i veckan, det är väldigt sällan jag får yrsel eller brist på ork på nåt av passen.

    keep up the good work :).

  6. Är riktigt sugen att prova periodisk fasta,men har eliten fundering. Om jag äter mellan kl 12-20 passar mig super som slutar jobba 19:30 så oftast middag först då. Men sedan brukar jag träna 2ggr i veckan boxning kl 20-21. Ska jag då inte ta något efter det,brukar idag bli en proteindrink med hallon i!!!

  7. Hej! jag är sugen på att börja med periodisk fasta men är så rädd att bryta ner muskler. jag vill bli av med fett men samtidigt bygga muskler och efter att ha läst en hel del olika upplägg och teorier känns denna metod mest realistisk! men jag har bara några funderingar jag hoppas du skulle kunna svara på, vad egentligen äter man? menar om man nu har sin första måltid 12, vad för slags mat ska det vara? och sedan att tolka av ditt inlägg går det mer än bra att träna på fastande mage? är så rädd att bryta ned kroppen på muskler… Hoppas du kan svara! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*