Ekologiska-natpasar

Glädjen när barnen vill ha ägg och keso till mellanmål. Ok, inte som det är, utan som plättar. Men det räknas! Med vaniljpulver, vispgrädde och jorgubbar. Inget extra socker, inget sötningsmedel.

Keso-plättar:
Mixa en liten burk keso med 3 ägg och 1 msk fiberhusk och lite salt. Stek i kokosolja. Vispa grädde med vaniljpulver och serva med jordgubbar. Går snabbare att göra, och är mycket nyttigare än vanliga plättar. En favorit hos mina kräsna barn.

 

20130324-164447.jpg

 

15 kommentarer

 1. Hejsan! Superfin och trevlig blogg! Jag har nyss startatt en blogg, men min motivation börjar redan bli sämre då jag inte har så mycket läsare. Kanske du kan kolla in min blogg och kommentera om du har något tips eller nån idé om vad jag kan ändra på? Vore supersnällt 🙂

 2. Vilken känsla! Önskar att mina barn (om jag nu någonsin får några) också kommer vilja äta kesoplättar och nötter 😀

 3. Kan man blanda vaniljpulvret och kanske blåbär/hallon direkt i smeten? Funderade på att göra dem och ta med till simhallen och då känns det lite slabbigt med vispad grädde till… 😉

 4. Hej,har precis gjort dina goda Kesoplättar,undrar bara om smeten skall vara så tjock som jag fick den.Använde stav -mixern.Du har två olika recept på Keso plättar,detta var med 2 ägg halv burk keso m,m.Det andra jag hittade sen var på 3 ägg och en hel burk Keso .Blir det någon skillnad????

  Med vänlig hälsning,.
  Lena

 5. Har du möjligen nåt recept på ugnspannkaka som funkar?
  Kesoplättarna är väldigt populära här hemma, men det är ju (tyvärr) inte alltid man har tid att stå och steka plättar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*