Ekologiska-natpasar

Jag är ingen husmanskost-person alls. Men barnen och Johan älskar det. Jag är inget fan av pofiber eller tomatpuré heller… Pofiber kommer från potatis, men man använder väldigt lite av det. Men det bilder ihop biffarna jättebra. Testade att ha i fiberhusk istället. Ingen hit. Här kommer i alla fall det efterfrågade receptet:

 

Nörfärsbiffar med rostade morötter och vitlök
(4 port)

Nötfärsbiffar
Ca 500 gram nötfärs
1 ägg
1 hackad gul lök
2 msk pofiber (finns i glutenfria hylla)
1-2 msk tomatpuré
Spiskummin
Vitpeppar
Salt + peppar

 

Sås
3 dl grädde
Kinesisk soja
salt + peppar
Ev lite cognac (typ Grönstedts)

 

Rostade grönsaker
Motötter
Vitlöksklyftor
Koksolja eller olivolja
Salt + peppar

 

Gör såhär: Sätt på ugnen på 225° C. Skala och skär morötterna i stavar. Skala vitlöksklyftorna. Lägg i ugnsform med olivolja eller kokosolja. Jag brukar salta och peppra när de är klara, efter ca 20 min.

Hacka lök och blanda med ägget, tomatpuré, pofiber, spiskummin, vitpeppar, salt och svartpeppar. Gör små biffar och stek tills dem är nästan klara.

Häll i grädden och låt puttra ihop. Smaksätt med en skvätt kinesisk soja, salt, peppar och ev. cognac. Låt biffarna ligga i såsen tills de är klara.

Enjoy!

7 kommentarer

  1. Älskar biffar! Jag har endast i ägg och utesluter pofiber/fiberhusk eller liknande. Biffarna håller ihop lika fint ändå, bara ett tips 🙂

  2. Håller med föregående talare… ta ett ägg till om det inte håller… en jag tror faktiskt att de kan hålla på 1 stort ägg o du bara har 500g färs, gör de iaf när jag lagar… så det går!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*