”kokosnötsskålar”

Jag försöker dra ner på mejerier så mycket jag kan. Min mage mår så mycket bättre utan 1 liter grädde i kaffet varje dag. Jag älskar kaffe, men inte lika mycket svart kaffe tyvärr. Men det finns såklart en lösning på detta! Har ni inte provat, gör det. Att dra ner på mejerier är även ett tips om extrakilona inte vill ge med sig.

Ägg- och kokoskaffe med kryddor
1ägg
1-2 msk kokosfett
1 espresso/bryggkaffe/1 msk nescafe
Kanel och kardemumma

Stavmixa detta. Häll i hett vatten och stavmixa lite till. (har du i brygg- eller pressokaffe behöver du antagligen inget extra vatten)

Enjoy!

20 kommentarer

 1. Hej Cecilia
  Det smager imponerende godt – og jeg er STOR tilhænger af fløde + espresso 🙂
  Hvad gør du for at holde på varmen?? For jeg synes den er lunken når jeg får den lavet, både når jeg bruger pulver+kogende vand og når jeg laver espressoen på min maskine

 2. Hej Cecilia!

  Jag drack kaffe med kokosfett för första gången i morse. Det kändes lite underligt men tycke ändå att det smakade bra.
  Sen har jag även laddad ner min första hälsoapp:) Den heter minbalans och finns på appstore. En jättebra app och jag kan verkligen rekommendera dig att testa den.
  Jag klistrar in en länk så kan du ladda ner den.
  bit.ly/XEcQ8t

  Nu ska jag dricka en till kopp kaffe tror jag:)

  Kram Sofia

 3. Hej.
  Har precis hittat denna fantastiska blogg. Du är 100% inspiration!!! Vilket kokosfett använder du? Antar att det måste vara någon “smaklös” variant… Kaffe och kokos känns ju sådär 😉
  /Ulrika

 4. Nu har även jag provat detta, trots min oerhört skeptiska inställning.
  Är sååå glad att jag provade – fantastiskt gott! 🙂
  Tack för världens bästa tips och en underbart inspirerande blogg!
  Kram

 5. Det här var verkligen världens bästa tips, tack så mycket! Jag har beställt kokosfett men paketet har inte hunnit komma så jag körde med osaltat smör istället, funkade utmärkt!
  Nu kanske jag äntligen får ordning på min LCHF-kost om jag får börja varje morgon så här kungligt =)
  Tack för en bra blogg!

 6. wow vilket supergott kaffe…. Känns som man har grädde i ju:-) Detta borde ju nyttigare än med grädde/ mjölk? Mindre kolhydrater? Testade även dina pannkakor till sonen idag… Dom utan mejeri….supergoda. är det mkt kollisar idom? Försöker hamna i ketos. Glad att jag hittade din blogg:-)

  1. Kul att du gillade 🙂
   bättre med ägg och kokosfett än massa grädde. Och mindre kolhydrater. Har ingen koll på exakt gram kolhydrater tyvärr… Gå in på 100gram.se, där kan du räkna ut.

 7. Hej!vill bara tacka för en sjukt bra och inspirerande blogg. Har växlat lite fram o tillbaka lchf/paleo kör just nu på paleo. Brukar du variera? Visst äter du en del rotfrukter etc?tycker ibland att det är svårt att veta ur mkt man ska äta?försöker äta mig mätt men ibland känns det som om kroppen behöver mer…..att jag tappar för mkt vikt?!äter inte för att gå ner i vikt utan för hälsan o h magen.jag kan bli lite illamående om jag äter mkt fett….är det då bättre at kanske äta ett extra mål mat?!försökte nämligen med periodisk fasta ett tag….mkt frågor….jag vill som sagt inte gå er mer utan h ork att träna och må bra:) mvh/marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*