Ekologiska-natpasar

I morse blev det hotellfrukost. Ett av det bästa och godaste måltider tycker jag. Jag älskar stora frukostar. Men väljer man bort mejerier blir hotellfrukosten inte lika rolig…

Så klart både bra och dåliga hotellfrukostar. Denna (Sankt Jörgen) hörde till dom bra.
Här kommer en liten lathund för hotellfrukostar.

Att välja:
Kokta ägg
Äggröra
Bacon
Prinskorv
Ostar
Smör
Grönsaker (förutom inlagd gurka och rödbetor)
Lax
Makrill
Skagenröra
Naturell yoghurt
Bär, nötter, kokos, frön

Att välja bort:
Bröd
Knäckebröd
Musli
Frukt
Juice
Mjölk
Vita bönor
Smaksatta yoghurtar
Marmelad
Nutella
Alla bakverk

Sill ligger lite mittemellan. Jag äter sill när det bjuds då jag älskar sill. Men inlagd sill innehåller rätt mycket socker. Men nån gång då och då tycker jag det är ok. Det får väl kallas att “unna sig”.

 

20121201-175630.jpg
Min frukost bestod av äggröra, bacon, champinjoner, paprika, lax, makrill, några bitar sill och en skål med bär, kokos och nötter.

8 kommentarer

  1. Har nyligen fått vetskap om att äggröra på hotellfrukostar inte riktigt är gjord som man gör hemma. Äggpulver och majsmjöl är vad den oftast innehåller. Undviker den nuförtiden.

  2. håller m dig Katarina. ätit äggröra ett par ggr på hotell o de smakar emellanåt skumt. man får nog fråga för att va säker på att det gjort på ägg och inte pulver.

  3. Jag bodde på ett bra hotell i Stockholm och frågade personalen om det var mjöl i äggröran. Servitören var mycket vänlig och sa att det nog var det, men att jag kunde vänta till kocken kom så kunde jag få en riktig omelett. Den var värd att vänta en stund på.

  4. Tack för alla tips, 🙂 Jobbar på hotell och har precis fått diagnosen PCOS. Hade inte en blekaste vad jag skulle äta nu på morgonen, men som tur är så gör vi äggröran av “riktiga” ägg 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*