Ekologiska-natpasar

När ungarna är lite smått hysteriska hemma brukar baka funka. Så det körde vi på igår. En annan fördel med att baka med barnen är att dom brukar gilla det dom bakat. I detta fall fröknäcke som dom aldrig varit glada i annars. Men nu så! Kanske spelade julkryddningen in…

Här kommer receptet, 1 månad för tidigt.

Lchf knäckebröd / fröknäcke med julsmak
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
0,75 dl sesamfrön
0,25 dl pumpakärnor
1 msk fiberhusk
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 krm malda nejlikor
2,5 dl kokhett vatten
2 msk kokosfett

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna. Koka vatten och häll i kokosoljan. Rör ihop allt. Fiberhusken gör att degen blir gelé-aktig. Bred/kavla ut på bakplåtspapper. Grädda i ca 50 min. Dela i lagom bitar med tex en pizza-slicer. Lägg på galler och låt stå i eftervärme i någon timma.

 

20121108-175340.jpg

5 kommentarer

  1. va gott m julkryddor! ska testa nästa gång jag bakar fröknäcke. Vad tror du om att ha i mandelmjöl? jag tycker brödet håller ihop bättre m mjöl så jag tänkte testa att ha i det vid tillfälle.

  2. Första fröknäcket jag gillat skarpt! Kanske lite p.g.a. att jag bytte ut en del av sesamfröna (som jag tycker kan bli beska) mot ljusa vallmöfrön!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*