”kokosnötsskålar”

Inne på tredje veckan mejerifri LCHF eller paleo utan frukt. Det tog ett tag att få till en bra frukost. Jag älskar kaffe och grädde med ostägg. Just att skippa grädden var det svåraste med tanker på hur mycket kaffe med grädde jag dricker. Men det gick! Och nu är ägg och kokoskaffe favoriten till och med.

Jag har lagt ut receptet förut, men absolut värt att repeteras:

Kaffe med kokos och ägg/magic bullet
1 rått ägg
1 msk nescafe
1-2 msk kokosfett
2-3 dl kokhett vatten
Kardemumma och kanel om man vill

Mixa ägg, kaffe, kokos och kryddor med stavmixer. Häll på vattnet och mixa ca 10 sek till.

Server med äggröra på paprika, spenat och mandlar.

Där har ni min perfekta frukost!

8 kommentarer

  1. Låter ju gott! Försöker själv att äta mindre mjölkprodukter, vågen går nämligen åt fel håll just nu…..
    Här blir det fröknäcke med hemmagjort mandelsmör att varva frukostomeletten med 🙂

  2. Tror inte att jag skulle klara av att dra ner på mejeriprodukterna faktiskt. Jag älskar min Turkiska yoghurt med frusna bär och kokos alldeles för mycket. 😉 Sedan är det så gott med riktig gräddsås, Brieost, Fetaost, Ädelost osv… 🙂

  3. Mitt “problem” är också grädden, inte för att jag dricker den i kaffet, men däremot till matlagningen och inte minst kvällsmålet som brukar vara en stor tallrik hallon och färsk grädde 🙂 ……så länge jag kör fasta varannan dag (brukar fasta till ca 16:00) så verkar det funka med så mycket grädde utan att gå upp i vikt.

    Fastan avbryter jag med ett lättare styrkepass följt av en kort promenad, därefter ett rejält mål mat, tex. kalv eller fläskstek med främst gröna grönsaker, gräddsås och en liten potatis.

    1. Du verkar löst ditt “problem” 🙂 Bara man äter bra och mår bra så är det ju kanon. Man får hitta sin egen väg. Personligen tror jag LCHF passar de flesta, men med lite modifikationer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*