En mejerifri frukost

av Cecilia Folkesson

Inne på andra veckan av mejerifritt och nu börjar nog vänja mig. Räddningen har blivit ägglatten. Godare än vanlig latte och minst lika god som kaffe och grädde. Jag kan nog köra detta koncept några veckor till.

13 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

13 kommentarer

rebecka 31 oktober, 2012 - 10:31

hej ! när du kör mejerifritt, så märker du om det gör nån större skillnad för vikt eller midjemått ? om du alls brukar väga eller mäta dej ?

Svara
Cecilia Folkesson 31 oktober, 2012 - 12:28

Hej Rebecka! Jag brukar inte väga och mäta, jag kör på hur tajt jeansen sitter ; )
Men min mage mår bättre, och lite av underhudsfettet. Jag kör periodsvis mest för variation och för att jag äter så himla mycket yoghurt när jag väl äter mejerier..

Svara
sofia 31 oktober, 2012 - 10:40

Va försiktig när du ändrar kostvanor, det kan hända att man blir allergisk mot t.ex. mjölkprotein eller laktos om man utesluter mejeriprodukter helt

Svara
Cecilia Folkesson 31 oktober, 2012 - 12:29

Jag brukar variera mig, men tack för tipset 🙂

Svara
Camilla 31 oktober, 2012 - 12:19

Hej!
Vad har du i ägglatten?

Svara
Cecilia Folkesson 31 oktober, 2012 - 12:47

1 ägg
1 msk kokosfett
1 msk nescafe
2 dl kokhett vatten.

stavmixa. klart!

Svara
Moa 1 november, 2012 - 16:44

Hinner inte ägget börja koagulera? Kommer ihåg att jag gjorde äggmjölk för längesen och la då i ägget precis innan stavmixningen. Jättenervös för att det skulle stelna 🙂

Svara
My 31 oktober, 2012 - 12:54

Det där såg riktigt gott ut 🙂

Svara
Cecilia 31 oktober, 2012 - 15:26

Har en fråga om bacon.. Här i USA är all bacon “cured” med salt, socker m.m. Är det så med bacon i Sverige också? Är de smart att unvika att äta det kanske eller är det så lite socker så det inte spelar någon roll? Tack!

Svara
Knota 31 oktober, 2012 - 22:05

Hej! Jag får mycket inspiration från din blogg både vad gäller träning och kost. Jag vill även ge ett hurrarop för dina inlägg där du delar med dig av din kunskap och länkar vidare så att man kan läsa mer.
Gärna mer sånt! 🙂
Jag själv har precis startat en blogg där jag delar med mig av mina paleo-/lchfrecept. Hoppas du kan finna den inspirerande!

knotaspaleo.blogg.se

Svara
Cecilia Folkesson 31 oktober, 2012 - 22:21

Hej! Roligt att höra 🙂
Ska kolla in bloggen! Jag är i behov av lite nya recept. Tack!

Svara
Katarina 1 november, 2012 - 07:48

Hej! Äter också mejerifritt ungefär som du och började fundera på mitt kalciumintag. När jag räknade på det kom jag inte i närheten av vad jag behöver och köpte därför tillskott. Har du funderat något kring detta? Känns trist att behöva käka piller 🙂

Svara
Anna 1 november, 2012 - 08:41

När du kör mejerifritt, är det laktosen som du vill komma ifrån och isf funkar det då att använda kokosmjölk, mandelmjölk, laktosfri mjölk istället?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More