glutenfritt kokosbröd paleo

Här är en variant på mitt kokosmjölsbröd fast utan smör. Blev precis lika bra! Så ett både gluten och mejerifritt bröd. Det går lika bra att använda smör istället för kokosfettet.

Kokosbröd LCHF/paleo
50 gram smält kokosfett (smak och luktfritt)
5 ägg
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1-2msk linfrön

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper. Smält kokosfettet och låt svalna. Vispa äggen fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda sen ihop allt. Bred ut i formen och strö över lite linfrön. Grädda i ca 25 min.

Enjoy!

20121029-100808.jpg

20121029-100814.jpg

Total
2
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

10 kommentarer

  1. Det blev väldigt gott, för gott skulle jag vilja säga, haha. Smakar nästan som typ, något i stil med sockerkaka, fast utan socker så klart 🙂

  2. Hej, trillade in här då jag sökte på baka+kokosmjöl men nu undrar jag hur man kanske kan baka utan ägg detta bröd? Då vi har ägg allergi förutom spannmål, mjölk också!!!

  3. Har precis bakat en limpa av detta brödet och det blev supergott! Men jag undrar om du har provat att göra den i dubbel sats för att få den tjockare/högre någon gång? Eller finns det risk att den inte blir genombakad då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close