Ekologiska-natpasar
glutenfria LCHF-pajer

Dessa glutenfria LCHF-pajer är supersmidiga att göra till många personer. Det tar inte speciellt mycket längre tid att göra och man kan välja olika fyllningar så de passar alla! Överbliven paj (om det ens blir någon) är perfekt att ha till matlådor. Och det går utmärkt att frysa in dem!

 

Lchf-pajer med mandelmjöl

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
50 gram smör

Mixa mjölet och sesamfröna i en matberedare. Tillsätt ägg, smör och fiberhusk och mixa till en deg. Tryck ut i pajform, nagga med gaffel och ställ in i kylen i minst 30 min. Grädda i 200°C i 7-10 min (tills pajskalen fått lite färg.)

glutenfria LCHF-pajer

Fyllning

2 ägg
2 dl grädde
salt och peppar
…och valfri fyllning

Vispa ihop ägg och grädde
Häll ut fyllningen i formen och slå på äggblandningen.

Grädda i 175°C i ca 35-40 min.

 

glutenfria LCHF-pajer

 

Förslag på fyllningar:

– Köttfärs, ost, paprika (rester från fredagens tacos)
– Ädelost och broccoli
– Kyckling, bacon och champinjoner
– Fetaost, oliver, körsbärstomater och soltorkade tomater

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

20 kommentarer

  1. Dina recept är väldigt inspirerande och gör LCHF maten att låta så enkelt och logiskt 😀 Kom gärna med ännu fler recept 😀

  2. Vad lustigt, jag hade kassler över och provade detta pajskal för första gången idag, blev kanon! Jag tog ca 2 dl riven ost, 3 dl grädde och 3 ägg samt ca 200 gr kassler och 1/3 strimlad purjolök (som jag hade glansat av lite först), lite slat och peppar och skjuts in i ugnen! Blev knon. Jag har ALDRIG gilat paj förut för pajskalet har varit alldeles för mäktigt och jga har mått illa efteråt. Men nu; behagligt mätt och såååå gott!

  3. Detta pajskalet är super! Håller med er, aldrig gillat pajskal innan, men detta kan verkligen rekommenderas! Perfekt sätt att använda upp rester också! Det eller paj utan skal dvs ugnsomelett i form typ, är mitt bästa tips att ta vara på rester 🙂

  4. Pingback: Frosta av frysen vs. plugga ?
  5. Pingback: Broccoli- och skinkpaj | Safurseys matblogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*